Primera jornada de donació de sang de l’any a Begur

Begur.- L’Ajuntament de Begur i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang –la primera del 2022– el pròxim dimarts 8 de febrer. La donació tindrà lloc de 17 a 21 hores al Casal de la Gent Gran.

Per participar en la jornada de donació cal ser major de 18 anys i pesar un mínim de 50 quilos. El Banc de Sang i Teixits, a més, informa que per donar sang no cal estar en dejú i que a Catalunya es necessiten 1.000 donacions diàries per satisfer la demanda dels hospitals. Per això, el consistori encoratja els veïns i veïnes a mostrar, un cop més, la seva solidaritat i altruisme.
Cal recordar aquest tipus d’iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin i perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris.

Donació segura
La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.
El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.
Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Tags: Banc de Sang i Teixits, begur, donació sang, Salut, serveis, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Acció Climàtica detecta un nou focus d’influença aviària en una cigonya morta al Aiguamolls de l’Empordà
Notícia següent
El Consell Comarcal del Baix Empordà es reuneix amb la consellera d’Igualtat i Feminismes

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes