Adequació del Centre Surís de Sant Feliu a la nova normativa

Sant Feliu de Guíxols.- L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha contractat l’empresa pública SUMAR (Serveis Públics d’Acció Social de Catalunya, que està participada, entre altres organismes, de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya).

L’interès de la contractació és que aquesta empresa especialitzada en acció social faci l’estudi arquitectònic inicial de l’actual residència Surís i analitzi l’adaptació a la nova normativa –vigent a tot l’Estat des del passat agost–. Aquesta nova normativa implica un nou model de residències, i ha provocat que molts equipaments vegin alterats les propostes inicials de creixement o reforma.
El causant de la normativa nova va ser l’experiència acumulada amb la pandèmia provocada per la Covid-19. Amb la nova normativa, es passa, en línies generals, de plantejaments de grans centres a unitats de convivència més petites, amb l’interès de reproduir l’estructura, l’ambient i el funcionament del que seria una casa normal. Són espais més íntims, dins la pròpia residència, en els quals hi cohabiten un grup reduït de persones, amb diferents situacions de dependències, en un entorn més familiar.
En el cas de Sant Feliu de Guíxols, com ha passat en altres municipis, la nova normativa estatal provocarà canvis en les idees d’ampliació o reforma que hi havia inicialment, ja que aquesta modalitat nova d’espais més acotats i privats canvia els plantejaments.
Properament l’empresa SUMAR aportarà l’estudi arquitectònic inicial, valorant l’ampliació i adequació de l’equipament de la residència Surís a la nova normativa, analitzant aspectes com els costos a tots nivells, per ampliar l’oferta de places existents.
El passat 10 de març els directius d’aquesta empresa van visitar el centre Surís, amb l’alcalde, Carles Motas, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs i la regidora d’Envelliment Actiu, Fina Cosp, junt amb tècnics municipals.

Tags: adequació, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, estudi, millores, normativa, residència Gent Gran, Salut, Sant Feliu de Guíxols, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Aigua regenerada gratuïta per a usos no potables per als municipis del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona
Notícia següent
400 alumnes de les escoles de Palamós participen en la represa de la Festa de l’Arbre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes