Al maig arriba a Sant Feliu la proposta teatral del Festival Píndoles, que incorpora una proposta d’alumnes de Batxillerat Escènic de l’IES Sant Elm

Sant Feliu de Guíxols.- El proper 14 de maig de 2022 arriba a Sant Feliu de Guíxols el Festival Píndoles, de microteatre.

Píndoles és una proposta de programació d’obres de teatre breu, inèdites, realitzades en espais no-convencionals. L’experiència teatral busca la proximitat, eliminant la separació entre escenari i públic. Aquest festival té ja vuit anys de vida, s’ubica a Barcelona (castell de Montjuïc) i enguany acull com a nova seu la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. A Sant Feliu, les obres del festival Píndoles s’emmarquen dins la programació de teatre professional que porta per nom “Guíxols Escena”.
Píndoles portarà a Sant Feliu de Guíxols 6 obres de microteatre que es podran veure en diversos espais de la ciutat entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit. Els assistents a la proposta el proper 14 de maig veuran, en diferents espais, l’estrena en primícia de cinc obres del format Píndoles, i també una obra realitzada pel Batxillerat Escènic de l’Institut Sant Elm (en col·laboració amb el festival). El públic, amb una sola entrada, tindrà accés a totes les obres i podrà escollir en cada moment quina funció veure, ja que aquestes es duran a terme de manera continuada i simultània. En una sola vetllada, es podran descobrir nous talents emergents del teatre breu així com gaudir d’un format escènic diferent, dinàmic i sorprenent.
Des de l’Ajuntament, la regidora que promou aquesta acció, Núria Cucharero, ha destacat que “aquest any ens fa especial il.lusió perquè entren a formar part d’aquest circuit teatral els alumnes de Batxillerat Escènic de l’Institut Sant Elm de la nostra ciutat”, els quals han assajat amb la seva professora, Mariona Font i amb l’equip del Píndoles, una obra de les 6 peces que el públic podrà veure en aquesta edició.
A nivell intern, el dia abans, els alumnes tindran l’ocasió de veure tres Píndoles adreçades al públic juvenil amb un debat post-funció.
La proposta que presenten els alumnes de l’institut és “Crits i xocolata amb xurros”. La professora d’arts escèniques del centre, Mariona Font, desvetlla respecte aquesta obra que “gràcies a l’objectiu didàctic que han tingut, tant l’Ajuntament com la gent del Festival Píndoles, de poder col·laborar amb un institut i procurar un mentoratge, que ha estat amb la Sílvia Navarro, és una cosa fantàstica i que hem aprofitat al 100%”.
Paula Delgado, una de les alumnes del Batxillerat Escènic, afirma que “hem treballat molt dur, ho hem escrit tot nosaltres”, comentant que “vàrem començar a crear i imaginar coses i les vàrem portar a l’escenari”.
Les entrades pel Festival Píndoles del 14 de maig es poden adquirir al web guixols.cat/teatre.

Tags: cultura, estrena, festival, instituts, joves, Sant Feliu de Guíxols, societat, teatre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Calonge i Sant Antoni obre inscripcions per al primer projecte d’habitatge cooperatiu específic per a gent jove
Notícia següent
Gran festa de la diversitat familiar a Santa Cristina d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes