Arrenca el període de votació popular per decidir el Bisbalenc/a de l’Any 2023 amb un total de 8 candidatures proposades per la ciutadania

La Bisbal d’Empordà.- Ja ha arrencat el període de votació popular per decidir qui ha d’obtenir el guardó Bisbalenc/a de l’Any 2023, entre els 8 noms finalistes proposats per la ciutadania: Anna Pascual, Jordi Bassa, Juancas Rosés, Anna Maria Culla, Francesc Piedra, Eduard Vilà, Martí Saguer i Josep Font.

Fins el 21 de febrer totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà poden votar la proposta de candidatura que vulguin que s’endugui el guardó.
Es pot votar en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a través d’una urna que s’ha instal·lat a l’Ajuntament Vell. Cal tenir present que cada persona pot votar una única candidatura. Si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. Quan clogui la votació popular es farà la publicació dels resultats i l’acte de lliurament del guardó.
El Bisbalenc/a de l’Any se celebra per cinquè any consecutiu a mode de procés de participació ciutadana per tal les persones empadronades al municipi escullin qui mereix el guardó. Es tracta d’un reconeixement honorífic de votació completament popular per tal de reconèixer públicament una persona que durant l’any hagi destacat per algun acte concret o per un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu, ambiental o científic.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà fa entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any 2021 serà inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament. Alhora, al llarg d’aquest 2024 es farà el lliurament públic del guardó al Bisbalenc/a de l’Any 2023, juntament amb dues intervencions més a actes públics locals.

Les persones proposades per ser Bisbalenc/a de l’Any 2023
Anna Pascual
Per la seva tasca altruista en l’enregistrament fotogràfic de la vida a la Bisbal d’Empordà. Per la difusió, la proximitat, l’activisme i el record per la posteritat i el record que generen les seves fotografies, que fins i tot tenen categoria pròpia a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Amb les seves imatges, bisbalencs, bisbalenques i gent d’arreu recorda i reviu l’activitat del municipi.
Jordi Bassa
Per haver recuperat la Passió l’any 2023 a la Bisbal. I per la seva incansable feina de difusió de la cultura bisbalenca, juntament amb la seva tasca a la Coral Carreras Dagas i als Pastorets de la Bisbal d’Empordà.
Juancas Rosés
Per la seva tasca promocionant la cultura local i amateur amb els seus espectacles de Tastets Tasmànics any rere any i enguany no rendir-se amb les complicacions i tirar-ho novament endavant. Per la seva participació i implicació a les activitats culturals que tenen lloc a la Bisbal.
Anna Maria Culla
Per la seva implicació altruista a diversos projectes del teixit popular bisbalenc. Treballant sempre des d’un segon pla la seva participació ha estat fonamental per a un ampli ventall de propostes malgrat no obtenir visibilitat.
Francesc Piedra
En reconeixement a la seva destacada tasca com a president de la Federació del Comerç i com a emprenedor exemplar. La seva dedicació i lideratge han estat fonamentals per al desenvolupament i creixement de la comunitat de comerciants bisbalenca. La seva figura és un exemple inspirador de lideratge, dedicació i èxit, amb una influència positiva innegable.
Eduard Vilà
Per la seva magnífica tasca comentant els partits de Lliga EBA del Bisbal Bàsquet a les xarxes socials, fent així que persones d’arreu puguin seguir els partits de l’equip bisbalenc des de casa i donant a conèixer la Bisbal des de la seva vessant esportiva.
Martí Saguer
Amb arrels bisbalenques i resident de manera permanent a la Bisbal des de fa sis anys, és el president de l’associació Escola de Ràdio i Periodisme Digital de l’Empordà, entitat gestora de Ràdio Capital de l’Empordà, l’emissora comarcal de referència al Baix Empordà. L’entitat ha fet aquest 2023 un pas endavant amb l’adquisició de la freqüència 95.6, l’antiga Joy FM, cosa que ha suposat un revulsiu  en la seva tasca de difusió de la vida social, cultural i associativa de les comarques de Girona i a la Bisbal.
Josep Font
Pel seu gran amor a l’Atlètic Bisbalenc, per tots els anys recollint pilotes al Camp d’Esports, per tota la felicitat que li aporta formar part del futbol bisbalenc i per tota l’estima que li té la ciutadania bisbalenca.

Tags: bisbalenc de l'any, cultura, La Bisbal d'Empordà, participacio ciutadana, reconeixement, societat, votació
Notícia anterior
La Coral Cypsella presenta la programació commemorativa als seus 40 anys d’història
Notícia següent
Els apartaments turístics gironins reclamen “solucions urgents” a les pèrdues d’aigua pel mal estat de les canonades

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes