Els apartaments turístics gironins reclamen “solucions urgents” a les pèrdues d’aigua pel mal estat de les canonades

Girona (ACN).- L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) està “perplexa” per la “manca d’accions reals i efectives” del Govern per posar fi a les pèrdues d’aigua que es produeixen arran del mal estat de les canonades i reclamen “solucions urgents“.

El sector remarca que aquestes pèrdues se situen en el 25% i que, per tant, “ara mateix es continua perdent un de cada quatre litres“. “Si el Govern hagués actuat fa temps, avui només estaríem parlant de manca de pluges“, critiquen en un comunicat. L’Associació considera que cal anar “a l’arrel del problema” i acabar amb l’estat de la xarxa “deficient“. També veuen amb preocupació la imatge que es dona de la destinació turística i reclamen apostar pel transvasament de l’Ebre.
En un comunicat, l’ATA es pregunta per què el Govern no aposta pel transvasament del riu Ebre com a solució per fer front a la sequera, tal i com han plantejat alguns col·legis d’enginyers. L’Associació exposa que, en una situació d’emergència com l’actual, no s’entén que s’apliquin polítiques d’interconnexió de xarxes “que evitin assecar uns rius mentre a altres no s’hi actua“. “Veiem com s’eixuga el Ter per portar aigua a Barcelona però l’Ebre no es toca, malgrat disposi de cabdal suficient per front a la situació d’emergència que tenim“, afirma l’entitat.
L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) assegura que els apartaments turístics fa temps que treballen per millorar la gestió dels recursos hídrics invertint en mesures per reutilitzar l’aigua, establir sistemes de control de l’ús i reducció del consum i en campanyes de conscienciació als visitants. El sector dels apartaments turístics ha donat suport al Compromís Nacional per un Turisme Responsable de la Generalitat que, en un dels seus punts, inclou el repte d’equiparar l’any 2035 el consum d’aigua d’un turista amb el d’un resident.
No obstant, calen eines, infraestructures i línies específiques d’ajut per fer compatible el desenvolupament d’un dels principals sectors econòmics del país amb el context actual“, exposen.
Els apartaments turístics estan preocupats per l’impacte de les mesures anunciades en el marc del Pla Especial de Sequera de Catalunya i quines conseqüències tindrà en l’arribada de turistes estrangers. El sector tem que “la mala gestió del Govern” afecti la imatge de la destinació a fora del país.

Tags: apartaments turístics, canonada, Comarques gironines, estalvi d'aigua, gestió, Govern, medi ambient, reclamació, sequera, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Arrenca el període de votació popular per decidir el Bisbalenc/a de l’Any 2023 amb un total de 8 candidatures proposades per la ciutadania
Notícia següent
El valor global del sector surer, un element diferencial que no aprofiten prou els vins espanyols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes