Balanç extraordinàriament positiu de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols.- Si bé els últims dos anys la Festa Major es va realitzar amb un ventall de limitacions provocades per la pandèmia, enguany la situació ha estat completament diferent i totes les activitats programades a la Festa gran de Sant Feliu de Guíxols han tingut un extraordinari nombre d’assistència i participació.

Des del primer dia fins l’últim no hi ha hagut ni una sola activitat que no hagi notat un increment extraordinari de públic, igual a superior als temps de prepandèmia.
Des del Govern local, tant la regidoria de Cultura i Activitats, així com Joventut i Esports i Seguretat Ciutadana agraeixen l’esforç de moltíssimes persones per haver-se implicat en una Festa Major exitosa, i es mostren més que satisfets pel balanç d’enguany.
La festa ha tingut una àmplia participació en tots aquells actes i esdeveniments considerats ‘clàssics’ dins aquesta celebració, alguns dels quals no s’havien pogut realitzar els dos anys anteriors.
Va ser extraordinàriament concorreguda la cursa de pasteres, però també el pregó, els balls de nit, els concerts en viu, les actuacions de DJ, el concurs de menjar síndries, les sardanes, el correfoc, o els focs artificials de cloenda que es fan cada any el 4 d’agost a la nit.
La Festa Major del 2022 porta també associades noves activitats que molt probablement “arriben per quedar-se”, com és una nova gimcana titulada “Ganxó i Ganxona de l’any” que va tenir un desbordament de previsió i es va haver de realitzar obrint nous torns i “inscripcions extres” per poder satisfer la demanda.
La Festa Major va tenir un inici espectacular, primer amb l’activitat de cuca de llum i marxa nocturna del Montclar, que ja apuntava la bona direcció que prendria l’edició d’enguany, amb la Cursa de Pasteres, (una activitat promoguda per l’entitat Uuhquexungu, genuïnament ganxona, on les colles participants es fabriquen elements flotants, i han de competir remant anant d’una punta a l’altra de la badia).
L’endemà de les pasteres, el Pregó. En aquest cas, amb una magnífica posada en escena del Club Patí guixolenc, va servir per mostrar el talent d’aquesta entitat, amb sorprenents  actuacions davant del recuperat espai de festa major, davant l’Ajuntament.
La festa començava bé, enriquida també per una formidable “mascletà”, junt amb els clàssics concerts -multitudinaris- de DiVersiones Els Montgrins, als quals se li afegien també entre molts altres Obeses, Pelukass, Kharlos Selektah, Va Parir Tour, o els infantils Ambauka.
Enmig d’aquestes actuacions hi va haver propostes molt participades com la gran festa de l’aigua, amb un extraordinari tobogan aquàtic al Parc Central, en una vetllada organitzada per l’entitat Festes Ganxones.
S’hi afegien el torneig de petanca de la festa major,  les audicions de sardanes, geganters, una exhibició de cultura urbana, els oficis religiosos, el torneig de botifarra, i moltes altres activitats més. Si bé oficialment acaba el 4 d’agost, tradicionalment es programen activitats fora dels dies de rigor: el torneig de petanca i la Milla Urbana.
Serà una Festa Major 2022 digna de recordar per l’altíssima participació i les ganes de ciutadania i visitants per recuperar el carrer, eliminar les restriccions i cites prèvies de la pandèmia, i viure com mai una celebració brillant.

Tags: activitats culturals, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, balanç, cultura, Festa Major, participació, Sant Feliu de Guíxols, societat, tradicions
Notícia anterior
Golf de Pals acollirà la Gran Final del Circuit Nacional 50è Aniversari PGA Spain Golf Tour 2022
Notícia següent
Bandes i discjòqueis que actuaran a l’escenari de barraques de la Festa Major de la Bisbal 2022

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes