Golf de Pals acollirà la Gran Final del Circuit Nacional 50è Aniversari PGA Spain Golf Tour 2022

Pals.- Una gran part de la història del golf espanyol es reunirà al camp gironí de Golf de Pals del 24 al 26 de novembre per celebrar la Gran Final del Spain Golf Tour 50è Aniversari PGA d’Espanya, el circuit nacional que aquest any ha comptat amb gairebé una desena de tornejos repartits per alguns dels millors camps de la península.

Golf de  Pals ha estat l’escenari escollit per celebrar dues dates molt especials: els 50 anys de la creació de l’Associació de Professionals de Golf d’Espanya, la més antiga associació professional del nostre país, i els 50 anys des d’aquell Open d’Espanya de 1972 que va guanyar el madrileny Antonio Garrido i que va donar el començament a una meravellosa aventura que es va anomenar el Tour Europeu i que a dia d’avui es coneix com el DP World Tour, el circuit europeu que visita més d’una vintena de països i que gairebé ocupa cada setmana del calendari. Un Tour europeu en què han fet història Seve Ballesteros, José María Olazábal, José María Cañizares, Pepín Ribero, el mateix Antonio Garrido i que han seguit els seus passos Sergio García, Jon Rahm, Pablo Larrazábal, etc. I molts espanyols més que també han marcat aquestes cinc dècades de la PGA d’Espanya.
La  presentació  del  torneig  es  va  produir  a  les  instal·lacions  del  Golf  de  Pals,  amb  la presència  d’Ander  Martínez,  president  de  la  PGA  d’Espanya,  i  Baltasar  Parera  Coll, president de Golf de Pals.
Baltasar  Parera  Coll,  president  del  Golf  de  Pals,  va  recordar  amb  emoció  que  en aquells dies ell era un jove membre de la Junta Directiva del Club de Golf que aleshores  presidia  Santiago  Fisas  Mulleras.  El  Golf  de  Pals  —dissenyat  pel  conegut arquitecte F.H. Fawtree i inaugurat l’any 1966— havia estat construït pels seus pares Baltasar Parera Vilar i Rosa Coll Llach en uns terrenys de la família on haurien pogut edificar un miler d’habitatges. El 1972 només feia un parell d’anys que comptava amb els 18 forats reglamentaris, per la qual cosa va suposar un esforç ingent deixar el camp preparat per a la celebració de l’Open d’Espanya.
Finalment, i tot i que la tramuntana va fer la seva aparició en algun moment del torneig,  la  competició  va  resultar  un  èxit,  inclòs  el  Pro-Am,  en  què  els  professionals van ser adjudicats en els equips pel sistema de subhasta.
Des de llavors i fins al dia d’avui, l’activitat del Golf de Pals —que es realitza durant tot l’any— ha significat un important motor econòmic per a tot l’Empordà, donant vida a nombrosos establiments de la zona i promocionant un turisme desestacionalitzat i de qualitat, és a dir, sostenible.
Ander Martínez, president de la PGA d’Espanya: “És emocionant compartir els nostres 50  anys  d’història,  un  any  tan  especial,  amb  la  història  de  golf  de  Pals.  És  un  camp espectacular que rep els jugadors professionals de manera meravellosa. La PGA sempre estarà molt agraïda per l’esforç de la família Parera i per tota la il·lusió amb què han acceptat ser la seu de la Gran Final del nostre circuit en un any tan assenyalat per a les dues institucions. El camp és una joia, un lloc màgic que estic segur que ens commourà a tots”.

Tags: aniversari, campionat d'espanya, celebració, competició, esport, golf, Golf de Pals, pals, societat, torneig
Notícia anterior
Acció Climàtica incorporarà a partir del setembre 15 efectius tècnics per reforçar la lluita contra els macroincendis
Notícia següent
Balanç extraordinàriament positiu de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes