Barcelona (ACN).- Barcelona Wine Week arriba a la seva quarta edició amb xifres rècord. El saló, que se celebrarà del 5 al 7 de febrer en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, reunirà 952 cellers de 73 D.O.s espanyoles en una cita pretén “mostrar la millor producció vitivinícola del país a compradors nacionals i importadors de tot el món”.
Comptarà, a més, amb 70 ponències i tastos en les quals més de 160 experts analitzaran els imminents desafiaments d’un sector clau per a l’economia espanyola. Hi participaran 299 empreses catalanes, un 10% más que el 2023, i hi seran representades les 11 D.O.s de Catalunya.
El saló obrirà les seves portes dilluns amb més de 7.200 m², un 15% més que el 2023 tant en xifra d’expositors com en metratge. Amb només tres edicions, l’organització ja projecta una ampliació d’espai per a 2025 que permeti acollir l’alta demanda d’empreses interessades.
BWW 2024 reunirà cellers de 73 D.O.s i altres segells de qualitat de tota Espanya que exhibiran els seus millors vins i establiran contactes comercials amb els més de 20.000 visitants professionals previstos. Entre ells, 650 grans compradors i importadors clau de països estratègics per a l’exportació convidats per BWW en col·laboració amb ICEX España Exportació i Inversions. Destaca la presència de professionals dels Estats Units, Alemanya, el Canadà, Països Baixos, el Regne Unit o la Xina, que torna amb força al saló.
Es tracta de decisors de compra de grans cadenes de supermercats, com Tesco (el Regne Unit) o City Super (la Xina), i distribuïdors clau com American Northwest Distributors o Handcraftedwines (USA). A ells, se li sumaran prop de 1.000 grans compradors nacionals convidats per BWW mitjançant el seu programa VIP Buyers. En total, es calcula que durant l’esdeveniment se celebraran més de 11.400 reunions de negocis entre aquests compradors i les empreses expositores.
Entre las empreses participants destaquen grans noms com Matarromera, Pago de los Capellanes, Protos, Marqués del Atrio, Hammeken Cellars, Lan, La Rioja Alta, Araex, Juvé & Camps, Vicente Gandía, Freixenet o Vallformosa, així com centenars de petits i mitjans cellers agrupats en més de 70 Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat. Les que tindran una major presència seran la DO Ribera del Duero, la DOCa Rioja i la DO Cava, però també hi seran presents moltes altres como Priorat, Bierzo, Alacant, Mallorca, Jumilla, Cigales, Rías Baixas, Arlanza o Navarra.
Catalunya tornarà a ser el territori amb una major representació. Hi participaran 299 empreses catalanes, un 10% más que el 2023, i hi seran representades les 11 D.O.s de Catalunya. Vallformosa, Juvé & Camps, Freixenet, Celler Vall Llach, Jané Ventura, Abadal, Mas Martinet, Castell d’Encús, Gramona, Scala Dei, i Rovellats són alguns dels cellers participants.
Tres grans àrees
El saló estarà estructurat en tres grans àrees. La més gran serà BWW Lands, amb els cellers organitzats per D.O.s i altres segells de qualitat. La seguiran BWW Brands i BWW Complements&Tech, amb algunes de les marques més reconegudes del mercat, i BWW Collectives i BWW Impulse, amb petits projectes i microcellers.
70 tastos i ponències sobre el vi que ve
BWW comptarà amb més de 160 experts, Masters of Wine, sommeliers, crítics i destacats elaboradors que analitzaran els grans reptes i macro-tendències del sector i oferiran tastos únics. En aquesta edició, l’eix temàtic central aprofundirà en la tendència a utilitzar recipients singulars per a elaborar el vi, des d’àmfores a antigues almàsseres de pedra.
Destaquen ponents com el Master of Wine Fernando Mora (D.O. Aragó); els elaboradors Dominik Huber i Sara Pérez (D.O.Ca Priorat); Almudena Alberca, primera i única dona espanyola amb el títol de Master of Wine; o els tres últims guanyadors del concurs Millor Sommelier d’Espanya, reunits en un tast inèdit.
BWW compta amb la col·laboració de la Federació Espanyola del Vi (FEV); el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA); el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; ICEX España Exportació i Inversions i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. També rep el suport de Cajamar, el grup financer referent de la banca cooperativa a Espanya.