Begur atura la concessió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic

Begur.- L’Ajuntament de Begur atura la concessió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic (HUT). Ho fa cenyint-se al Decret llei 3/2023, aprovat el 7 de novembre de 2023, en el qual la Generalitat estableix mesures urgents sobre el règim urbanístic dels HUT.

Aquesta mesura segons argumenta el Govern de la Generalitat respon a la necessitat de dimensionar un mercat de lloguer d’habitatge permanent i habitual en tota Catalunya. Així mateix, el decret llei inclou Begur entre els municipis on l’activitat d’habitatge d’ús turístic queda subjecta a llicència prèvia.
El regidor de Promoció Econòmica, Andreu Peñalver, destaca les diferents casuístiques del territori català davant de la mesura: “és molt diferent el mercat d’habitatge d’un poble com Begur respecte a altres ciutats, com Barcelona i la zona metropolitana. Malauradament, creiem que aquesta mesura difícilment ajudarà a incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer al municipi”. A més, apunta que “és possible que fins i tot freni el turisme, un dels motors econòmics de la vila, amb tota l’activitat econòmica que gira al seu voltant, restauració, comerç, industrials, immobiliàries, etc.”.
El decret llei és una mesura urgent i provisional, avalada pel Parlament de Catalunya. Està previst que pròximament es tramiti com a projecte de llei per tal d’introduir-hi modificacions. Sense anar més lluny, es planteja que siguin els mateixos ajuntaments els encarregats de fixar el seu topall d’HUTs i reduir els municipis on l’activitat ha quedat subjecta a llicència prèvia.

Tags: Ajuntament de Begur, apartaments turístics, begur, concessió, Generalitat, llicència, sector turistic, societat, turisme, urbanisme
Notícia anterior
Figueres aprova impulsar la declaració de Parc Natural de l’Albera “per protegir els valors patrimonials” que té
Notícia següent
Campanya per impulsar el compostage casolà a la Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes