Begur, Palamós, primeres “Viles Marineres” del Baix Empordà. La Bisbal d’Empordà, “Ciutat i Vila amb caràcter”

Begur.- La Capella de la Mare de Déu del Carme ha estat l’escenari el 20 de novembre d’un nou reconeixement públic i institucional a la tasca de preservació, dignificació i promoció dels actius patrimonials i recursos naturals del municipi dut a terme al llarg dels darrers anys pels ajuntaments de Begur i Palamós.

Els municipis han estat distingit pel Departament d’Empresa i Coneixement i de l’Agència Catalana de Turisme amb el segell turístic de “Vila Marinera”, una certificació que identifica Begur i Palamós com dues de les poblacions del litoral català que conserven viva la cultura lligada al mar, i que per les seves característiques naturals, paisatgístiques i el patrimoni cultural que ha conservat ofereix experiències vinculades a la seva descoberta.
Es tracta d’un reconeixement que, per a l’alcaldessa de Begur, Maite Selva “ens posiciona arreu del país com una destinació de gran rellevància i de màxima qualitat i que, alhora, aposta per un turisme sostenible i d’empoderament dels atractius naturals i patrimonials que atresora el municipi i que donen forma a la identitat i història de la nostra vila”.
Begur i Palamós han rebut el segell turístic de “Vila Marinera” en el marc de l’acte d’entrega de les distincions a barris i viles marines, pobles amb encant i viles amb caràcter organitzat per la Generalitat de Catalunya a Sa Tuna i que ha comptat amb l’assistència destacada, entre d’altres, de la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; directors i directores dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement al territori; responsables del diferents Patronats de Turisme al territori; membres del comitè d’experts; alcaldes i alcaldesses; regidors i regidores; i tècnics i tècniques municipals.
A part de Begur i Palamós, també han rebut el segell de “Vila Marinera” les poblacions de l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, les Cases d’Alcanar, l’Escala, Llançà, Sant Carles de la Ràpita, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú. Finalment, durant el mateix acte, la consellera també ha entregat a la població de Montclar el distintiu que l’acredita com a “Poble amb Encant”, unint-se als 12 que ja en formen part; i a la Bisbal d’Empordà, el de “Ciutat i Vila amb caràcter”, sumant-se a les 11 distingides fins el moment.

Estratègia de promoció turística segmentada
Les marques Barris i Viles Marineres, Ciutats i Viles amb Caràcter, i Pobles amb Encant de l’Agència Catalana de Turisme tenen com a objectiu segmentar la promoció turística dels municipis catalans. La consellera ha afirmat que “aquestes distincions que rebeu avui són un reconeixement a la vostra tasca en favor d’un turisme de qualitat, diversificat i desestacionalitzat, en línia amb el que marquen els dos instruments amb què el Govern vol posar en valor el nostre sector turístic: el Pla estratègic de turisme de Catalunya i el Pla de màrqueting”. Chacón ha assegurat que des del departament d’Empresa i Coneixement “ajudarem a posicionar i donar visibilitat internacional als municipis acreditats perquè fer turisme també és fer país”.
Aquestes marques de promoció turística impulsades per l’ACT neixen per donar resposta als reptes que marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022 com ara promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles; crear sinergies entre municipis; potenciar la diversificació territorial i la desestacionalització de l’activitat turística; i protegir la conciliació i l’equilibri entre els residents i els visitants/turistes.
A aquestes tres marques d’especialització s’hi suma la de Barris i Viles Marineres s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Formen part de l’estratègia de l’ACT per segmentar la promoció del turisme cultural dels municipis de Catalunya, ajudant-los a promocionar la seva oferta turística a escala internacional i a preservar i promoure el seu patrimoni històric, arquitectònic, tradicional i paisatgístic.
Un comitè d’experts, format per reconeguts professionals de diferents àmbits i també de l’ACT, és l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés a les marques d’aquelles ciutats i pobles que compleixen els requisits per obtenir alguna d’aquestes certificacions. Les que les aconsegueixen entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme i adquireixen una sèrie d’avantatges com són: visibilitat en els canals de online de l’ACT; ús per utilitzar els distintius exclusius de Ciutats i Viles amb Caràcter,Pobles amb Encant o Barris i Viles Marineres; participació en accions promocionals de l’ACT; accés al pla de formació de l’ACT i a informes d’intel·ligència de mercat, entre d’altres.
Cal recordar que el 2018 i el 2019, l’Agència Catalana de Turisme està desplegant un seguit d’accions promocionals en el marc de l’Any del Turisme Cultural, amb el repte de posicionar la cultura com a eix clau de diferenciació de la destinació i, al mateix temps, fer que el turisme la posi en valor i esdevingui una oportunitat per a la seva sostenibilitat social i econòmica.

Tags: Agència Catalana de Turisme, Ajuntament de Begur, ajuntament de Palamós, begur, cultura patrimoni, Generalitat, La Bisbal d'Empordà, palamós, reconeixement, societat, turisme, viles marineres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Dos restaurants gironins perden la seva estrella Michelin
Notícia següent
Una selecció de receptes elaborades amb productes de la pesca de la Mediterrània nord-occidental posa en valor el producte pesquer de proximitat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes