Begur segueix millorant any rere any les xifres de recollida selectiva

Begur.- L’índex de recollida selectiva va arribar al 71’53% a Begur durant l’any 2021, unes xifres molt superiors a la mitjana de Catalunya, situada 25 punts per sota.

Amb aquest percentatge, que és quatre punts superior respecte l’any passat (67,42%), Begur se situa com un dels municipis turístics de Catalunya amb els nivells de recollida selectiva més elevats i compleix amb escreix els nivells de recollida selectiva establerts per la Unió Europea per l’any 2035.
Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, assegura que “aquests nivells de recollida selectiva tan positius són el resultat de la col·laboració de tota la ciutadania i del teixit empresarial begurenc, així com de l’esforç que fa diàriament tota l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i el personal de l’empresa de recollida selectiva. Volem agrair molt sincerament totes aquestes col·laboracions que ens animen a continuar treballant per continuar essent un municipi exemplar en matèria de gestió dels residus”.
Així, fruit de l’esforç col·lectiu, Begur ha esdevingut un dels municipis referents arreu de Catalunya en matèria de recollida selectiva.

La implantació del porta a porta per a particulars i les àrees d’emergència, claus en la millora de la recollida selectiva
Des de la implantació a Begur del nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars -l’any 2017– i des de l’habilitació d’accessos restringits a les àrees d’emergència –l’any 2020– les xifres de recollida selectiva al municipi han augmentat exponencialment any rere any.
Així, l’any 2016, abans de la implantació del porta a porta, la xifra de recollida selectiva al municipi se situava en el 34,12%. Cal recordar que el 2016 hi havia implementat un sistema basat en contenidors per a usuaris domèstics i porta a porta per als grans productors (hotels, restaurants, bars, càmpings…).
L’any 2017, amb l’inici del nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars les xifres de recollida selectiva ja es van situar en el 53,25%; i l’any següent (2018), amb l’ampliació del sistema porta a porta i la racionalització de les àrees d’aportació, la recollida selectiva va augmentar fins al 58,81%.
L’any 2019 la recollida selectiva ja es va situar en el 65,15%; i el 2020, amb la instal·lació del control d’accés a les àrees d’emergència, les xifres van augmentar sensiblement fins al 67,42%. I finalment, l’any passat (2021), Begur va aconseguir situar la xifra de recollida selectiva en un 71,53%.

Tags: Ajuntament de Begur, balanç, begur, estadística, medi ambient, porta a porta, reciclatge, recollida selectiva, retirada de residus, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Sopar Maridat al restaurant Xup Xup de Palafrugell amb vins del Mas Geli de Pals
Notícia següent
Els agraïments per les actuacions derivades de la pedregada protagonitzen la Diada Patronal de la Policial Local de la Bisbal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes