Jazmina Caballero
Palafrugell.- Aquest dissabte 22 d’octubre el restaurant Xup Xup de Palafrugell ha organitzat un menú maridat amb vins del celler Mas Geli de Pals. Josep Maria Portas, Xef del Restaurant Xup Xup ha preparat un menú únic on ha fusionat el millor de la seva cuina amb els sensacionals ‘caldos’ del Mas Geli de Pals.
Verat, cocotxes, corball, catxoflino… productes de primera qualitat que han fet gaudir d’allò més als comensals assistents a l’esdeveniment, tots els plats acompanyats de diversos vins, blancs, rosat i negres del celler Mas Geli.
Portas és un especialista en la barreja de sabors, explorador i innovador, i reivindica la tradició de la cuina de les àvies però amb un toc de modernitat.
La carta del restaurant Xup Xup és a base de tapes per a compartir com taules de formatge i embotits de primera qualitat, canelons amb salmó i alvocat i crema de formatge, braves amb salsa de la casa, suquet de peix, cocotxes al pil-pil, pop a la brasa, amanida de tomàquet i burrata… Tots els productes són de proximitat: el pa de la fleca de tota la vida, can Baldiri, el peix de la zona, i d’aquesta manera també es fa costat al comerç vilatà. El 80% dels vins també són de cellers del Baix Empordà.
Trobareu tots els seus plats a: https://www.xupxupalafrugell.com/
Josep Maria Portas explica que els ingredients principals dels seus plats són: “la il·lusió, la passió, la constància i una cullerada de lluita i positivitat: pastant aquest somni fins a tornar-lo realitat, transformant-lo en plats exquisits que a més d’alimentar els cossos alimenten l’ànima”. Plats que des de l’amor i l’ímpetu fan sobresortir l’entusiasme d’una parella, En Josep Maria i la Judith, perquè les seves àvies tornin a ser les reines del xup-xup, de les cassoles.