Campanya informativa per conscienciar i sensibilitzar sobre el consum d’aigua

Palafrugell.- L’Ajuntament de Palafrugell ha iniciat aquesta setmana una campanya informativa per conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar mesures preventives i d’estalvi per afrontar la situació de sequera, ja que Palafrugell, com altres municipis de la comarca, es troba en estat d’Emergència 1.

Així, s’informa a la ciutadania sobre la necessitat d’establir canvis d’hàbits de consum de l’aigua. En aquest context cal fer un consum d’aigua solidari i corresponsable, és a dir, que cadascú faci les accions per reduir el consum i contribuir a generar un estalvi col·lectiu que equilibri les reserves actuals d’aigua.
A més, s’han repartit més de 3.500 flyers informatius amb el lema “L’aigua no cau del cel”, impulsada per la Generalitat de Catalunya i amb diversos consells per estalviar aigua en el consum diari a les cases. Al mateix temps, també s’ha editat aquest material informatiu en anglès i francès.
Paral·lelament, a les xarxes socials institucionals de l’Ajuntament es publiquen missatges concrets sobre l’estalvi i el consum responsable de l’aigua, així es parla de tancar aixetes; recollir l’aigua de la dutxa o realitzat rentaplats i rentadores amb la càrrega completa entre d’altres consells útils per a realitzar diàriament a les llars particulars.

Altres mesures municipals
A banda del tancament de les dutxes dels equipaments esportius i del reg dels camps d’esport federat amb aigües freàtiques, l’Ajuntament està aplicant moltes altres mesures que s’han anat sumant mentre augmentaven els nivells en les restriccions per la sequera. Així doncs, pel que fa a l’estalvi en el consum d’aigua, el Consistori porta a terme les següents mesures:
• Tancament de l’hidromassatge de la piscina municipal.
• Reg de l’arbrat amb aigües freàtiques, de forma manual, i només per a la supervivència. En els espais on no hi ha accés a aigües freàtiques (com és el cas del cementiri) no es rega.
• La neteja viària, de contenidors i de la xarxa de clavegueram es fa amb aigües freàtiques.
• Col·locació de cartells a les fonts del cementiri, indicant que el seu ús és exclusivament per la neteja d’ornaments.
• Es concedeixen llicències per a la construcció de piscines però se’n prohibeix el seu ompliment.
• En el cas de les obres municipals on estava previst la plantació d’arbusts, no es realitzarà aquesta plantació ja que després no es podria regar.
• Es deixen de regar els horts pedagògics de la UEC.
• Tancament de les dutxes del Teatre Municipal que podien fer servir els artistes.

Detecció d’incidències
Recentment, l’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa un apartat a l’APP “Palafrugell al Mòbil” per comunicar les incidències a la via pública. Des d’aquesta aplicació també es pot comunicar qualsevol desperfecte que provoqui un malbaratament de l’aigua com poden ser canonades públiques trencades o fonts que perden aigua, classificant-les com “Manteniment de carrers”.
També es pot fer servir el telèfon d’incidències (972 30 30 66), operatiu de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. Per a altres tipus de denúncies caldrà posar-se en contacte amb la Policia Local (972 30 62 92).

Fase d’emergència 1 per la sequera
Cal recordar que el passat dia 2 de febrer, l’Agència Catalana de l’Aigua va declarar l’estat d’emergència 1 per sequera hidrològica a les unitats d’explotació Embassaments del Ter-Llobregat del Ter-Llobregat, Embassaments del Ter i Embassaments del Llobregat, d’acord amb el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera.
Donat que el municipi de Palafrugell forma part de la unitat d’explotació Embassaments del Ter, a partir del dia 2 de febrer de 2024 són d’obligat compliment tota una sèrie de mesures que es poden consultar a sequera.gencat.cat.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, campanya, conscienciació, emergència, estalvi d'aigua, medi ambient, mesures, Palafrugell, sequera, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els instruments de la cobla en 3D arriben a les escoles de la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Treballs de neteja i millora d’una riera amb acumulació de residus i brossa a Calella de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes