Els instruments de la cobla en 3D arriben a les escoles de la Bisbal d’Empordà

La Bisbal d’Empordà.- L’alumnat del cicle mitjà i superior de primària de la Bisbal d’Empordà participen al projecte “La cobla a l’escola” que va presentar l’Escola Municipal de Música Conrad Saló a la convocatòria INNOVEM impulsada per SomSardana.

Flabiols, tibles i tenores fets amb impressores 3D ja són presents a les escoles de la Bisbal d’Empordà: la iniciativa vol servir acostar els instruments de la cobla a l’alumnat de primària d’una manera pràctica i per això s’han creat grups instrumentals en horari lectiu amb la presència d’un professor especialista de l’escola de música.
Durant els mesos que duri el projecte, a l’assignatura de música, l’alumnat aprendrà les primeres nocions per fer sonar els instruments i per aprendre a tocar en grup. Així, es treballaran tots els elements musicals necessaris i curriculars, sempre de manera pràctica (no pas teòrica). El projecte defensa que aquesta iniciativa facilita l’accés universal a la pràctica musical. De moment arriba als infants de 3r i 4t curs d’educació primària, si bé la voluntat és ampliar-ho i que sigui un projecte que tingui continuïtat més enllà del curs 23-24. Els centres educatius bisbalencs participants que ja han començat les classes corresponents són l’Escola Mas Clarà i l’Escola Cor de Maria, on l’alumnat hi va aprenent tible i flabiol, respectivament.
Per tal de fer possible el projecte es va haver d’activar una primera fase: la creació d’un banc d’instruments de cobla per a nens. Per aquesta tasca es va contactar amb l’empresa TotMusic, que ja estava treballant en un projecte de tibles, tenores i flabiols impresos en 3D. Una de les avantatge d’aquesta tecnologia és que utilitzen materials que no pesen tant i els han pogut fer a mida de la mainada i de colors, que alhora els fa més atractius. El primer encàrrec d’instruments, valorat en 5.000 euros, ha estat sufragat íntegrament amb l’aportació de la partida consitorial destinada al Consell d’Infants Municipal de la Bisbal d’Empordà. Ara el repte és fer créixer el banc d’instruments pels nens per a totes les escoles que s’hi van sumant.
Oriol Oller, director de l’EMM Conrad Saló i impulsor del projecte, destaca sobretot la voluntat de totes les escoles del municipi per fer realitat el projecte i la bona acollida per part de les famílies pel fet que els seus fills tinguin l’oportunitat de veure, escoltar i tocar un instrument de cobla: “és un orgull com a impulsors del projecte poder donar una oportunitat a qualsevol nen o nena i generar noves vocacions musicals”. Gràcies a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i a l’ajut INNOVEM de SomSardana la primera part del projecte és ja una realitat que com a objectius colaterals també té el de crear una pedrera de joves músics que puguin acabar formant part de la Cobla Conrad Saló. La dotació econòmica atorgada per SomSardana per executar el projecte és de 15.530 euros sempre que es presenti la justificació del projecte atenent a les indicacions de la convocatòria INNOVEM i un cop aquesta determini que la implementació del projecte ha complert amb la normativa.

Tags: 3D, cobla, cultura, educacio, escoles, infants, instruments, La Bisbal d'Empordà, música, projecte educatiu, serveis, societat, tecnologia
Notícia anterior
Tot a punt per a l’inici d’una nova edició de les Jornades d’Educació i Família de Palamós
Notícia següent
Campanya informativa per conscienciar i sensibilitzar sobre el consum d’aigua

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes