Campanya per a fomentar el consum de peix fresc i la Gamba de Palamós en els àpats nadalencs

Palamós

El pla estratègic de desenvolupament local “Palamós Peix” impulsa, durant el període de les festes de Nadal, una nova campanya per a la promoció del producte pesquer de proximitat.

L’objectiu és fomentar un any més, el coneixement i consum durant aquest període festiu, del peix fresc desembarcat a la llotja de Palamós, destacant i garantint al consumidor la màxima qualitat que tenen cadascuna d’aquestes espècies, idònies per a ser referents principals en els àpats nadalencs.
Amb l’eslògan “Aquest Nadal, peix de Palamós a taula”, la campanya es promociona mitjançant les xarxes socials i la publicació d’anuncis en mitjans de comunicació, on es destaquen els productes pesquers sostenibles i de primera qualitat, a més de suggerir algunes receptes que facin, del peix i la gamba, el centre de les celebracions.

Postals de Nadal recomanant el peix de Palamós
Amb aquest objectiu l’acció promocional també compta amb l’edició d’unes originals postals de Nadal on es destaca l’eslògan de la campanya i es proposa una recepta de cuina marinera, amb la descripció dels ingredients que la componen.
Es tracta de postals nadalenques que per un dels seus costats destaquen la imatge del producte pesquer al qual fan referència i, per l’altre, inclouen la recepta completa del plat que es recomana elaborar, amb aquella espècie, des de l’Espai del Peix. Concretament, són tres les receptes proposades: crêppes de peix de Palamós amb salsa de cranc, peix blanc de Palamós amb embolcall de pasta de full, i suquet de gambes de Palamós.
L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós ha editat un total de 2.000 d’aquestes postals, que es distribueixen gratuïtament a les peixateries del Mercat Municipal, i també a les del Mercat del Peix, en aquest cas situat a la llotja del port.
A més, a aquesta campanya també se li suma la promoció que es fa des del web visitpalamos.cat de l’excel·lent oferta de restaurants que preparen menús per a poder celebrar les festes de Nadal, amb àpats on el peix i els productes pesquers locals també poden ser els protagonistes.

“Palamós Peix”
El pla estratègic “Palamós Peix” és impulsat des de 2018 per l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.
Des d’aquesta plataforma es treballen iniciatives per a contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions: extractiva, transformadora, comercialitzadora i de consum; amb l’objectiu de convertir Palamós en el referent del peix fresc a Catalunya.
Un dels eixos destacats del projecte és precisament el de fomentar la sostenibilitat de la pesca, respectant el medi marí i el recurs pesquer, així com l’impuls del coneixement del peix entre la ciutadania de la vila, educant, informant i sensibilitzant en els valors que representa la cultura del peix, per tal que els palamosins siguin els principals prescriptors d’aquest producte pesquer.

Tags: festes de nadal, gastronomia, palamós, palamós peix, pesca, pescadors, productes de proximitat, promoció, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
“S’Agaró 1924-2024. Arquitectura i cultura a la Costa Brava” arriba a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona
Notícia següent
La gent gran de Calonge i Sant Antoni celebra l’inici de les festes de Nadal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes