Castell-Platja d’Aro acollirà el primer “Campus Costa Brava” de l’Institut de formació contínua de la Universitat de Barcelona

Castell-Platja d’Aro.- Dimecres 17 de gener de 2024 es va subscriure el conveni de col·laboració entre la fundació privada Institut de Formació de la Universitat de Barcelona (IL3-UB) i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, per promoure i impulsar els propers quatre anys el Campus Costa Brava amb la voluntat de realitzar-hi diversos cursos d’interès general per a la ciutadania.

El programa s’iniciarà amb dos cursos de 20 hores cadascun: Vida Quotidiana i Humanisme (a partir del 9 de febrer); i Humanitats i Desenvolupament Humà (després de la Setmana Santa), i que es desenvoluparan setmanalment els divendres (de 17 a 20 hores) a l’Espai Cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro (https://www.il3.ub.edu/ca/curs-vida-quotidiana-humanisme).
Inscripcions en línia i prèviament a l’inici dels cursos (amb una matrícula de 165 euros cadascun) i  adreçats especialment a persones de més 50 anys, però obert a qualsevol major d’edat, sense requisit de formació prèvia mínima i amb acreditació final de realització. Aquesta és la primera vegada que l’IL3-UB programa formació més enllà de la ciutat de Barcelona o la seva àrea metropolitana, i a partir d’aquesta primera experiència, la voluntat és ampliar les propostes amb nous cursos i amb coordinació amb l’empresariat local micro-credencials, un format que ofereix uns coneixements d’aplicació immediata en els llocs de treball.
En l’acte de presentació i de signatura del conveni hi ha participat el director general de l’IL3-UB, Guillem Iñiguez; la regidora de Cultura, Tradicions i Educació de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Maria Blanco; i l’alcalde, Maurici Jiménez. En l’àmbit local, el nou campus complementa l’oferta municipal de formació en l’àmbit ocupacional de la Unitat de Promoció Econòmica; del Programa de Formació Inicial de la Unitat de Joventut; i del Centre de Formació de Persones Adultes de la Unitat de Dinamització Comunitària; alhora que es treballa per un futur centre de formació d’Arts i Oficis
El programa “Vida quotidiana i humanisme” té com a objectiu abordar com les accions de la vida quotidiana ofereixen una visió general de la filosofia, el pensament, tant des de l’òptica del raonament i l’evolució com del desenvolupament de la personalitat, fet que implica una immersió en la cultura i l’humanisme en les vivències rutinàries. Tot i que el curs s’inicia el divendres 9 de febrer, la sessió inaugural serà una setmana més tard. Entre l’equip docent es comptarà amb la participació de Joaquim Nadal, catedràtic de la Universitat de Girona i honorable conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Tags: campus, Castell-Platja d’Aro, conveni, cultura, cursos, educacio, formació, serveis, societat, universitats
Notícia anterior
La Bisbal d’Empordà inicia el procés per municipalitzar l’aigua i espera tenir-lo llest en els propers tres anys
Notícia següent
El passeig del Mar de Palamós acull diumenge una nova edició de la festivitat de Sant Antoni Abat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes