Catalunya rep més de 5 milions de turistes estrangers fins a l’abril, un 16,3% més que fa un any

Catalunya ha rebut més de 5 milions de turistes estrangers fins a l’abril, un 16,3% més que el mateix període de fa un any. Segons les dades de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), en els quatre primers mesos de l’any han arribat fins a 5.024.372 visitants estrangers, xifra que també se situa per sobre de les dades del 2019 (4.892.918).

Els turistes han gastat de mitjana 1.082 euros, un 3% més que fa un any. La xifra equival a 218 euros de despesa per persona i dia. Durant l’abril Catalunya va ser el destí principal dels turistes de l’Estat, concentrant un 21,3% del total de visitants. Per darrere es van situar Andalusia (15,4%) i les Balears (15,3%).
Segons les dades de l’INE, la xifra de 5.024.372 és la més elevada des que es recullen dades per comunitats autònomes, el 2016. Fins al moment el màxim se situava abans de la pandèmia, el 2019, però enguany ja s’han rebut un 2,6% més de visitants. La despesa en els quatre primers mesos de l’any s’ha enfilat fins als 5.456 milions, un 12,7% més que el 2019.
A l’Estat entre gener i abril han arribat gairebé 24 milions de turistes, un 14,5% més que fa un any i per sobre dels 21,4 milions del 2019, que fins al moment també representaven un màxim. El Regne Unit, França i Alemanya, per aquest ordre, han estat els principals mercats emissors. Pel que fa a despesa, en els quatre primers mesos de l’any s’ha enfilat fins als 31.500 milions, un 22,6% interanual més.
El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha ressaltat que els resultats publicats aquest dimarts “són els millors de la sèrie històrica” i ha assegurat que mostren un turisme que “gira entorn de la qualitat com a aspecte diferenciador“.

Tags: balanç, Catalunya, despesa, estadística, sector turistic, societat, turisme estranger, visitants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Sílvia Pérez Cruz, cap de cartell de la quarta edició del F’Estiu de Calonge i Sant Antoni
Notícia següent
SOS Costa Brava organitza l’acte “El mar de la Costa Brava, espai marí a protegir” amb motiu del Dia Internacional dels Oceans i els Mars

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes