Col·locades les rajoles fetes per turistes durant la seva visita a la Bisbal d’Empordà durant l’estiu passat

La Bisbal d’Empordà.- La setmana passada es van col·locar les rajoles fetes pels visitants a l’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà que van voler participar en el projecte “Trepara’t” a les jardineres del carrer Cavallers, a tocar del Castell Palau, posant a la via pública aquests elements ceràmics.

L’objectiu del projecte és el de crear una nova experiència turística als visitants a la ciutat i fer-los partícips de la tradició ceramista i en la millora de l’estètica de la via pública del municipi incorporant elements ceràmics.

El projecte Trepara’t 2023
Atesa la tradició ceràmica de la Bisbal d’Empordà i la seva importància internacional, cada any, l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal va posar en marxa activitats vinculades a aquesta disciplina per a la promoció de la marca Ceràmica de la Bisbal. Amb aquesta finalitat, durant l’estiu es va proposar una activitat adreçada a tots els públics i edats per tal d’implicar a turistes que visitessin l’Oficina de Turisme de la ciutat.
Així es va impulsar la col·laboració dels visitants en una obra ceramista col·lectiva mitjançant la tècnica de la trepa. Es tracta d’un mètode de decoració de ceràmica en què, a partir d’una plantilla, els visitants que hi participaven tenien l’oportunitat de decorar rajoles de 10×10 cm o bé 15×15 cm amb diferents motius florals.

Premi innovació 2022
La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Turisme, va atorgar el maig de l’any passat, l’accèssit del Premi a la Innovació 2023 a l’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà pel projecte Trencadís i Trepara’t 2022. La proposta, duta a terme l’any passat per l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, va servir per crear una obra col·lectiva de ceràmica -col·locada a les jardineres de l’Aigüeta i als jardins de Torre Maria-  involucrant turistes i fent-los partícips i coneixedors de la tècnica del trencadís i de la trepa, dues tècniques molt típiques en ceràmica, que alhora van servir per posar en valor un dels principals actius del municipi: la Ceràmica de la Bisbal.

Tags: ceràmica, cultura patrimoni, dinamització del comerç, La Bisbal d'Empordà, marca de garantia, projecte, promoció econòmica, reconeixement, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Agents Rurals estrenyen la pressió sobre els furtius de garotes a les comarques gironines
Notícia següent
Els productes pesquers de Palamós presents al Fòrum Gastronòmic Girona 2024

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes