Els productes pesquers de Palamós presents al Fòrum Gastronòmic Girona 2024

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors del municipi, i l’Organització de Productors Pesquers palamosina, promocionen un any més els productes pesquers locals, al Fòrum Gastronòmic Girona, que en la seva edició de 2024, s’ha iniciat dilluns dia 11 i que finalitza dimecres 13 de març, al Palau de Fires de Girona.

L’Àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme i la Confraria de Pescadors de Palamós, hi han ubicat un estand conjunt mitjançant el qual es permet la presentació i promoció de la Marca de Garantia Gamba de Palamós i del projecte estratègic Palamós Peix, al públic i empreses del país que visiten el Fòrum, i fer-ho conjuntament amb els principals productes alimentaris catalans.
Aquesta acció de promoció s’ha complementat aquest dilluns amb showcooking on la gamba de Palamós ha estat la protagonista i que s’ha dut a terme a la Barra Gastronòmica del Fòrum de Girona.
La demostració culinària ha estat a càrrec dels xefs del restaurant palamosí “Kaos”, Dovar Muñoz i Miki Garcia, que han presentat una recepta de ravioli de gamba de Palamós i suquet de gatet.
La demostració també ha comptat amb la presència de la gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas, i de la cap de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, Sílvia Romero, que han pogut presentar al públic assistent el treball que es fa des de la Marca de Garantia Gamba de Palamós i des del projecte Palamós Peix.

Promoció de la Marca de Garantia Gamba de Palamós
Palamós té com una de les principals accions de promoció al Fòrum Gastronòmic Girona 2024, la difusió de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, divulgant les empreses que ja en formen part, així com el treball, accions i objectius que si desenvolupen.
En aquest cas l’activitat divulgativa a l’estand va més enllà de la informació de la gamba i la seva qualitat, permetent la degustació de productes que hi són vinculats, com el sofregit de gamba de Palamós.
Actualment, se supera el centenar d’empreses i establiments certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila i també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós, assegurant la qualitat d’aquest producte, la seva promoció, divulgació i prestigi.

Palamós Peix
El projecte estratègic Palamós Peix és una iniciativa de l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions.
Mitjançant el pla estratègic Palamós Peix es vol promoure la pesca i el consum sostenible dels recursos pesquers locals, fomentar el coneixement del producte entre la ciutadania, incrementar la competitivitat dels agents vinculats i enfortir la promoció del peix com a element diferenciador.
Els productes pesquers de Palamós també seran presents enguany al Gastronòmic Fòrum Barcelona, que en aquest cas, tindrà lloc del 4 al 6 de novembre.

Tags: ajuntament de Palamós, confraria de pescadors, cuina marinera, cultura, Fòrum Gastronòmic Girona, Gamba de Palamos, palamós, palamós peix, pesca, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Col·locades les rajoles fetes per turistes durant la seva visita a la Bisbal d’Empordà durant l’estiu passat
Notícia següent
Detingut un home a la Jonquera amb més de mitja tona d’haixix amagada en un remolc entre cavalls i palla

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes