Comença el període de presentació propostes pel guardó Bisbalenc/a de l’Any 2022

La Bisbal d’Empordà.- L’Àrea de Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà presenta el Bisbalenc/a de l’Any 2022: un procés de participació ciutadana per tal que les persones empadronades al municipi escullin qui mereix el guardó simbòlic.

Es tracta d’un reconeixement honorífic de votació completament popular per tal de reconèixer públicament una persona que aquest 2022 hagi destacat per algun acte concret o per un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu, ambiental o científic.
El guardó permetrà seguir implementant i dinamitzant la participació ciutadana i, a la vegada, serà un reconeixement a bisbalencs i bisbalenques que hagin destacat per algun acte o tasca concreta durant aquest any”, ha explicat el regidor de Participació, Carles Puig. “És un guardó honorífic d’elecció estrictament popular, per seguir apoderant la ciutadania”, ha afegit Puig.
Dilluns 5 de desembre, arrenca el període de presentació de candidatures al  Bisbalenc/a de l’Any 2022. Fins el 15 de desembre la ciutadania podrà presentar propostes que compleixin amb els requisits: que enguany hagin destacat per la seva tasca social, cultural, educativa, científica, esportiva i/o ambiental; que hagin viscut, visquin o tinguin lligams amb la Bisbal d’Empordà; que no hagi manifestat la seva oposició a rebre el reconeixement; o que estiguin vius/ves (o ho hagin estat fins enguany). Es poden consultar totes les bases a través del web municipal i si hi ha alguna candidatura que no compleix els requisits, la candidatura serà exclosa.
Tothom pot proposar candidatures i totes les propostes hauran de presentar-se acompanyades del nom de la persona proposada i un breu argument explicatiu, acompanyat de dades de contacte de la persona que presenta la candidatura. Les propostes hauran de ser presentades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana municipal de la Bisbal d’Empordà, accessible a partir del bàner a la pàgina principal), o presencialment al registre d’entrada de l’Ajuntament Vell, amb un sobre a l’atenció de l’Àrea de Participació.
Pel que fa al període de votació popular serà del 18 al 28 de desembre: totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà podran votar la seva proposta de candidatura. Es votarà en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà a l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17). Cada persona podrà votar una única candidatura. Si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. En el cas que cap candidatura arribi al 10% dels vots o que cap compleixi els requisits necessaris l’Ajuntament es reserva el dret de deixar deserta la distinció. La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el divendres 30 de desembre, a les 12 hores, a la sala de Plens.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any 2022 serà inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament.

Un procés possible gràcies a la tecnologia de Vodconi
Aquesta votació es durà a terme amb la tecnologia de vot electrònic de Vocdoni, un projecte de codi lliure nascut a Catalunya. El protocol de vot de Vocdoni està basat en tecnologia blockchain, permetent auditar obertament les votacions i posar a l’abast de qualsevol organització una eina de governança accessible, fàcil d’usar i amb les màximes garanties. “Aquest tipus de processos participatius que dinamitzen i incentiven la participació ciutadana esdevenen una oportunitat perfecta perquè les institucions puguin començar a introduir i normalitzar el vot digital”, ha explicat la Project Manager de Vodconi, Marta Sancho.
Vocdoni és un projecte tecnològic que té per missió desenvolupar solucions de vot utilitzant tecnologies descentralitzades i blockchain. Vocdoni proporciona una tecnologia de vot resistent a la censura, auditable i segura a una fracció del cost dels seus homòlegs centralitzats. Vocdoni compta amb el suport de l’Aragon Association, una organització líder en governança digital amb tecnologia blockchain.Vocdoni ha assegurat el vot electrònic d’eleccions, assemblees generals i referèndums per centenars d’organitzacions entre les quals destaquen el Futbol Club Barcelona, el Centre Excursionista de Catalunya, Òmnium Cultural o l’Ajuntament de Bellpuig. vocdoni.io.

Tags: bisbalenc de l'any, guardó, La Bisbal d'Empordà, participacio ciutadana, propostes, reconeixement, societat, tecnologia, votació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
S’inicien els treballs de millora i arranjament de la plaça Reverend Ferran Dou de Vulpellac
Notícia següent
“Kintsugi. Las memorias de Alice”, del cristinenc Albert Gamundi Sr.

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes