“Kintsugi. Las memorias de Alice”, del cristinenc Albert Gamundi Sr.

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- A Santa Cristina acabarem l’any 2022 amb una novetat literària que té per títol Kintsugi. Las Memorias de Alice.

Tot i que els inicis del cristinenc Albert Gamundi Sr al món de la literatura es remunten fa més de 15 anys enrere, la seva primera novel·la ¡Por el Sake de Kano! va sortir a la llum l’any 2019. L’èxit que va tenir entre els lectors la protagonista d’aquesta crítica social o novel·la romàntica, segons la cultura japonesa, és a dir, l’alumna asocial de cabell rosat, va motivar a l’autor escriure Kintsugi. Las Memorias de Alice.
Al llarg de les 793 pàgines de drama romàntic el lector descobrirà qui és Alice Fointable, autora del còmic manga Hoja Solitaria, amant de l’art gràfic, dels llibres, de la música punk i del cine de terror. Ho farà de la mà de la seva neboda a la ciutat de Lyon. I és que l’Albert Gamundi Sr. dona vida a les protagonistes de les seves obres a través de problemes socials totalment actuals com és el bullying, la violència de gènere i el paper de la sexualitat al col·lectiu LGBTI. Però l’autor també hi ha donat cabuda el “Kintsugi”, un terme japonès que ajuda a Alice i als lectors a confiar amb l’autoestima, a descobrir les pròpies habilitats… per reconstruir-se. Una novel·la que l’autor ha necessitat beure de la saviesa i de l’experiència de persones com Isa San José, Jeni Úbeda, Raquel Martínez, Montse Martínez i Victoria Cogollor.
Una gran obra que ha comportat dos anys de treball a l’autor, està publicada per Célebre editorial i compta amb el pròleg de Soledad Monticelli. Poetessa i escriptora de contes, reconeguda al seu país, Argentina, per editorials com Nuevo Ser i Dunken i premiada pel Centro de Escritores de Argentina, del Grupo Rostros de Latinoamérica.
Tot i que Kintsugi. Las Memorias de Alice ha nascut a partir de ¡Por el Sake de Kano!, segons l’autor, el lector és lliure de llegir quina vulgui primer. Albert Gamundi Sr no escriu per un determinat tipus de lector però sí que requereix que tingui un mínim de nivell cultural perquè sovint utilitza vocabulari d’altres llengües i conceptes propis de la cultura japonesa que poden dificultar la lectura. Aquesta vegada, s’ha incorporat, al final del llibre, un glossari perquè el lector el pugui consultar quan ho necessiti.
Albert Gamundi Sr. és escriptor i historiador. Per això la seva literatura està influenciada pels autors grecoromans en quant a l’estil narratiu de la sintaxis, mentre que la inspiració li arriba a través de George Orwell i de J.R.R. Tolkien. Ha participat a Constelación literaria. Antología solidaria. Relatos” a favor de la Fundació Aladina; és col·laborador de revistes literàries independents del gènere del terror com la Revista Aeternum i la Revista Pulp Moulin Noir. Però també destaca per la crítica social a través de Visibiliz-Arte. Entre altres premis ha guanyat en sis edicions (2016-2021) l’esdeveniment literari internacional Nanowrimo. ¡Por el Sake de Kano! i La corona usurpada –assaig literari encobert autopublicat per Amazon, 2020- són dues de les obres guanyadores de Nanowrimo i que estan publicades en paper, les altres quatre estan en format digital. Actualment, aquest autor que escriu en castellà perquè té molts lectors a l’estat espanyol i a Amèrica llatina, està treballant en  diversos projectes literaris.
Les obres de l’Albert Gamundi Sr. es poden adquirir per Amazon i contactant amb l’autor a través del +34 668 563 508; instagram agamundisr_escritor i agamundisr@gmail.com.

Tags: cultura, literatura, novetat editorial, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Comença el període de presentació propostes pel guardó Bisbalenc/a de l’Any 2022
Notícia següent
Palamós ofereix un ampli ventall d’activitats nadalenques i familiars per aquestes festes amb la campanya “Nadal a Palamós”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes