Comença el període de presentació propostes pel guardó Bisbalenc/a de l’Any 2023

La Bisbal d’Empordà.- Passats els primers 15 dies del 2024 i veient l’any 2023 amb certa perspectiva, l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà enceta el procés de participació popular per decidir qui ha de rebre el guardó honorífic Bisbalenc/a de l’Any 2023.

El procés de participació ciutadana vol servir per tal que les persones empadronades al municipi (majors de 16 anys) escullin qui mereix el guardó simbòlic: un reconeixement honorífic de votació completament popular per tal de reconèixer públicament una persona bisbalenca que aquest 2023 hagi destacat per algun acte concret o per un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu, ambiental o científic.
Així, dilluns 16 de gener arrenca el període de presentació de candidatures al  Bisbalenc/a de l’Any 2023. Fins el 24 de gener la ciutadania podrà presentar propostes que compleixin amb els requisits: que enguany hagin destacat per la seva tasca social, cultural, educativa, científica, esportiva i/o ambiental; que hagin viscut, visquin o tinguin lligams amb la Bisbal d’Empordà; que no hagi manifestat la seva oposició a rebre el reconeixement; o que estiguin vius/ves (o ho hagin estat fins l’any passat). Es poden consultar totes les bases a través d’aquest enllaç i si hi ha alguna candidatura que no compleix els requisits, la candidatura serà exclosa.
Tothom pot proposar candidatures i totes les propostes hauran de presentar-se acompanyades del nom de la persona proposada i un breu argument explicatiu, acompanyat de dades de contacte de la persona que presenta la candidatura. Les propostes hauran de ser presentades en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana municipal de la Bisbal d’Empordà, accessible a partir del bàner a la pàgina principal), o presencialment al registre d’entrada de l’Ajuntament Vell, amb un sobre a l’atenció de l’Àrea de Participació.
Pel que fa al període de votació popular serà durant 10 dies del mes de febrer: totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà podran votar la seva proposta de candidatura. Es votarà en línia (a través de l’apartat web de participació ciutadana), o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà a l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17). Cada persona podrà votar una única candidatura. Si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. En el cas que cap candidatura arribi al 10% dels vots o que cap compleixi els requisits necessaris l’Ajuntament es reserva el dret de deixar deserta la distinció. La publicació dels resultats i lliurament del guardó es farà públic un cop hagi finalitzat el període de votació.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any 2023 serà inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament. Alhora, al llarg del 2024 es farà el lliurament públic del guardó al Bisbalenc/a de l’Any 2023, juntament amb dues intervencions més a actes públics locals.

Tags: bisbalenc de l'any, cultura, La Bisbal d'Empordà, participacio ciutadana, propostes, reconeixement, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Troben 706 plantes de marihuana en dos pisos de la Jonquera
Notícia següent
L’INS Ridaura rep el segell internacional “Label France Éducation”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes