Comença el procés de selecció pel curs FPO DUAL de socorrista en instal·lacions aquàtiques i de tècnic de natació a Palafrugell

Palafrugell.- Aquest dies comença el procés de selecció per participar en el curs de FPO DUAL de socorrista en instal·lacions aquàtiques i de tècnic de natació, organitzat pel Servei d’Ocupació Municipal de l’IPEP (SOMI) i l’empresa SH Concept Formació.

Aquesta formació, que arriba ja a la seva 4ª edició, està totalment subvencionada i impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons del Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE).
El curs té 15 places disponibles i està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, que hagin superat l’ESO o unes proves de competències clau i que estiguin inscrits al SOC com a DONO (Demandant d’Ocupació No Ocupat). Per poder accedir-hi es realitza un procés de selecció acurat dels joves, amb entrevistes personals i també cal superar una prova de nivell de piscina de 200 metres en 4 minuts. Les persones seleccionades signaran un contracte de formació en alternança. Es tracta d’un contracte de 12 mesos, de 40 hores setmanals i inclou formació i treball. Aquells que hi vulguin participar encara es poden inscriure al web de l’IPEP (ipep.cat).
La formació consta d’una part teòrica i una pràctica, amb un total de 630 hores i en la que s’obtindran 2 Certificats de Professionalitat. La part teòrica s’imparteix a Can Genís de Palafrugell i la part pràctica a la Piscina Municipal de Palafrugell. El programa del curs consta de tres blocs principals: la formació, la contractació i la orientació dels joves.
El Certificats de Professionalitat són titulacions oficials vàlides a tot l’Estat i acrediten el domini de determinades competències que capaciten per a desenvolupar una activitat laboral. Els Certificats de Professionalitat formen part de la Formació Professional per a l’Ocupació i permeten l’accés al món laboral.
La FPO Dual té dos objectius principals. Per una banda, pretén facilitar a les persones joves en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual: certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge. I per altra banda, vol proporcionar treballadors qualificats a les empreses amb dificultats per trobar-ne.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, atur, cerca de feina, esports, formació, IPEP Palafrugell, natació, ocupació, Palafrugell, piscina municipal, procés de selecció, socorrisme, treball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Golf de Pals: tradició combinada amb avenços tecnològics i sempre compromès amb la sostenibilitat
Notícia següent
L’Ajuntament de la Bisbal aprova inicialment el pressupost pel 2023 per seguir assolint els reptes marcats

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes