Golf de Pals: tradició combinada amb avenços tecnològics i sempre compromès amb la sostenibilitat

Pals.- Per entendre la història del Golf de Pals cal viatjar fins a Cuba, on es van conèixer i es van casar Baltasar Parera Vilar i la filla de Pere Coll i Rigau, un barber a la recerca de fortuna i que uns anys abans havia comprat a finals del segle XIX la finca Arenals de Mar on havia sembrat un milió de pins per fixar les dunes i convertir els terrenys en fèrtils.

Va ser Baltasar, un enamorat del golf que jugava al Country Club de l’Havana, qui va iniciar les primeres gestions per construir un camp de golf a la finca familiar. I així, el 15 d’agost del 1966 es va inaugurar el Golf de Pals, amb la benedicció pel bisbe de Girona, amb l’assistència de moltes autoritats i nombroses personalitats del món de l’esport, presidits pel delegat nacional Juan Antonio Samaranch, que més tard seria President del COI (Comitè Olímpic Internacional). Era el primer camp de la Costa Brava que naixia amb 9 forats de la mà de l’anglès Fred Hawtree, que va completar els 18 a principi dels 70.
Va ser aquí on va néixer el Circuit Europeu, avui DP World Tour, el segon circuit de golf més important del món, el 1972. I a més, amb victòria espanyola: el madrileny Antonio Garrido va fer història al món del golf amb aquest històric triomf.
Més de 50 anys d’història del que és, sens dubte, un dels 100 millors camps de golf d’Europa, segons la denominació de la prestigiosa revista Golf World International el 2003.
I aquest any màgic de tantes celebracions (25 anys de la Ryder Cup a Valderrama, 50 anys del naixement del Tour Europeu i a un any de la Solheim Cup a Finca Cortesín) s’ha unit un altre aniversari, el del naixement de l’Associació de Professionals de Golf d’Espanya, que fa 50 anys: l’associació d’esportistes professionals més antiga d’Espanya. Tots dos tenen una cita del 24 al 26 de novembre per celebrar la Gran Final del 50è Aniversari PGA Spain Golf Tour 2022 amb els 40 millors golfistes espanyols lluitant per l’Ordre de Mèrit nacional.

Digitalització i sostenibilitat
I per a una cita tan especial el Golf de Pals, el camp més antic de la Costa Brava, s’ha vestit de gala i s’ha unit a la marea de la digitalització, amb un Tee Line, GPS a la flota de 20 buggies i un nou marcatge del camp amb codi QR, per obtenir digitalment la informació de cada forat.
En l’àmbit de la sostenibilitat, Golf de Pals ha adquirit autosegadores elèctriques als nou primers forats del camp que han ajudat a reduir un dia de sega de carrers, reduint en un 50% el consum de combustibles fòssils i de l’emissió de gasos defecte hivernacle. Ha renovat el sistema de reg i la reducció de zones de gespa aconseguint un estalvi d’aigua i energètic pel menor consum de les bombes del sistema de reg. I finalment, un ús de compost (residus vegetals amb fem compost), cosa que està ajudant a reduir l’ús de fertilitzants inorgànics.
Història i tradició unida a l’avantguarda de la investigació marquen el futur d’aquest grandíssim camp català.

Tags: aniversari, celebració, competició, digitalització, esport, festa, Golf de Pals, medi ambient, millores, pals, societat, sostenibilitat, torneig

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Crida a la participació al voluntariat per la Cavalcada de Reis 2023 de Castell-Platja d’Aro
Notícia següent
Comença el procés de selecció pel curs FPO DUAL de socorrista en instal·lacions aquàtiques i de tècnic de natació a Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes