Comença la campanya de doble vacunació contra la grip i la Covid-19 als centres de gent gran e les comarques gironines

Girona (ACN).- La campanya de vacunació antigripal i contra la Covid-19 ha començat a les comarques gironines amb l’administració de la doble vacunació als centres de gent gran.

La regió sanitària de Girona ha repartit una primera entrega de 7.740 dosis de vaccí contra el coronavirus i distribuirà un total de 164.165 dosis de vacunes antigripals entre els centres de salut que les administren. La campanya comença a les residències de la tercera edat per protegit i immunitzar “al màxim” la població davant els virus respiratoris que augmenten especialment a la tardor i a l’hivern. Han començat pels col·lectius més vulnerables i, després de les residències, es faran les dobles vacunacions de domicili.
Els equips d’atenció primària de la regió sanitària de Girona estan immersos en la campanya de vacunació d’aquesta tardor, i alguns ja han començat a administrar els primers vaccins a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran.
Aquest és el cas d’alguns municipis com Girona, Olot, la Bisbal d’Empordà, Banyoles o Pineda, on els professionals d’atenció primària ja han iniciat la vacunació als residents d’alguns dels centres de gent gran de les seves respectives zones. Aquests, juntament amb les persones que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades, seran els primers col·lectius que es vacunaran, una fase que s’allargarà almenys fins a mitjans octubre.
A la resta de col·lectius a qui es destina la vacunació antigripal i contra la Covid-19, està previst que començar la immunització a partir del 16 d’octubre. Segons ha detallat el cap del servei de Promoció de la Salut de la subdirecció regional a Girona de l’Agència de Salut Pública, Carles Mundet, s’adreçarà a les persones de més 60 anys, les persones amb condicions de risc (amb problemes de salut crònics com l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics.
A més, ha recordat que enguany també s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.
La campanya de vacunació es farà als centres d’atenció primària, amb cita prèvia. La regió sanitària de Girona està treballant per posar en marxa un punt de vacunació poblacional obert a tota la ciutadania, on les persones interessades es puguin adreçar tant amb cita prèvia com sense (vacunació antigripal i vacunació contra la Covid-19).
A la demarcació es repartiran un total de 164.165 dosis de vacunes antigripals entre els centres de salut que les han d’administrar, una quantitat superior a la campanya passada ja que enguany s’han ampliat els col·lectius destinataris. Durant la temporada 2022-2023 es van administrar 140.252 dosis de vacunes antigripals.
En relació a la vacunació contra la covid-19, actualment s’han distribuït un total de 7.740 dosis de vaccí en un primer lliurament, al qual seguiran nous enviaments. Salut administrarà dosi única independentment de les anteriors administrades (incloent-hi els que no han rebut cap dosi) i s’haurà d’esperar, com a mínim, tres mesos des de la darrera dosi o des de la darrera infecció.
Aquesta temporada, i seguint les indicacions de l’OMS, a Catalunya totes les vacunes contra la grip són tetravalents. Contra la Covid-19, la que s’administrarà, excepte en situacions particulars, està adaptada per fer front a la variant Omicron XBB.1.5 (Kraken) i produeix un augment d’anticossos neutralitzants per a les variants Omicron EG5 (Eris) i BA. 2.86 (Pirola).
Malgrat que el període prioritari de vacunació és durant la tardor i fins a finals de desembre, com altres anys, les vacunes contra la grip i la Covid-19 estaran disponibles fins que finalitzi la temporada estacional (finals de març de 2024).

Tags: campanya, Comarques gironines, coronavirus, gent gran, grip, Salut, serveis, societat, vacunació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palamós serà referent de la cultura digital aquest cap de setmana amb una nova edició de la Lan Party
Notícia següent
Una trentena de productors del segell Girona Excel·lent ofereixen tasts en el sopar de l’Associació d’Hostaleria de Girona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes