Girona.- El Centre Cultural La Mercè de Girona va ser escenari aquest dijous al vespre d’una nova edició del sopar de l’Associació d’Hostaleria de Girona, enguany amb una àmplia oferta de tasts amb productes del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona.
L’acte va comptar amb la presència del diputat i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef; la diputada de Girona Excel·lent, Vanessa Peiró; la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis; el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Xavier Garcia, i el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, entre altres autoritats. També hi van assistir uns dos-cents associats dels hotels, restaurants, bars i oci nocturn de Girona.
En la seva intervenció, Jordi Masquef va posar èmfasi en la importància del turisme per a l’economia de la ciutat de Girona i el conjunt de la demarcació. En aquest sentit, va confirmar que la temporada turística 2023 està essent “satisfactòria”, amb gairebé 20 milions de pernoctacions de gener a agost, dos punts per sobre que el 2022, segons dades de l’Observatori del Departament d’Innovació Turística de la Fundació Eurecat.
Va recordar que un dels eixos principals del sector turístic és l’àmbit de la gastronomia: “A la Diputació de Girona, a través del segell Girona Excel·lent, hem fet una aposta decidida pel producte local. L’Associació d’Hostaleria també promou i creu en aquest producte de proximitat i, per aquest motiu, estem convençuts que podrem traçar, conjuntament, més aliances i estratègies que siguin profitoses per a tots”.
Després dels parlaments, els presents van poder degustar els productes del segell Girona Excel·lent en un sopar a peu dret al claustre de La Mercè.