Comença una nova edició del Peix Blau Ganxó, fins al 16 de juny

Sant Feliu de Guíxols

Aquest dissabte 25 de maig comença a Sant Feliu de Guíxols una nova edició de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó, una de les més antigues de la demarcació de Girona.

Fins al 16 de juny un total de dotze restaurants participen de la iniciativa tot elaborant menús de peix blau (vuit establiments), o incorporant plats de peix blau en les seves cartes (en quatre d’ells).
Com ve essent habitual en les darreres edicions, el tret de sortida de la campanya serà l’acte de presentació que es farà aquest dissabte 25 de maig a la Rambla. A partir de les 11 hores s’oferiran tastets dels establiments participants a preu popular d’1€. Paral·lelament també hi haurà la proposta d’un taller gratuït per a infants a partir de 3 anys.
Des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90.
Ben aviat, la campanya va transcendir més enllà dels fogons i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, barmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors. Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu Guíxols, van fer que el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat.
La cuina del Peix Blau Ganxó representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la tradició. Els cuiners l’han portat a les cuines dels millors restaurants. Al principi no va ser fàcil, perquè no es reconeixien les qualitats nutritives del Peix Blau. Al contrari que ara, que és considerat un producte molt preuat.
Donar al Peix Blau Ganxó el valor que es mereix ha estat un èxit dels restauradors, dels pescadors que garanteixen cada matí la qualitat del producte i dels qui han donat suport en anteriors edicions, com Marc Gascons, els germans Roca i els germans Torres.

Tags: campanyes gastronòmiques, cultura, gastronomia, peix blau, pesca, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Palamós dona a conèixer el projecte de reforma del passeig del Mar amb una jornada informativa
Notícia següent
El Consell Comarcal del Baix Empordà engega un pla per a millorar el turisme a través de la transició energètica

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes