Comunicat de l’Ajuntament de Pals en memòria de Maria Bancells i Camps, la “senyoreta Maria”

Pals.- Nascuda a Sils, Maria Bancells i Camps va treballar com a mestra a diferents pobles fins que l’any 1964 es va incorporar a l’escola de Pals, on va impartir classes de primària fins a la seva jubilació.

A més de les classes normals, durant un temps va ensenyar comerç i va preparar l’alumnat que es volia presentar als exàmens  de la revàlida de batxillerat.
Va destacar sempre per inculcar les bones formes i el respecte a un mateix i als altres, especialment  a les persones grans. En aquest sentit, va participar durant molts anys en l’organització de la festa d’Homenatge a la Vellesa com a mestra, com a membre del Patronat i com a representant de la Llar del Pensionista de la qual en va ser secretària durant deu anys aproximadament. També era una persona preocupada pel benestar dels conciutadans, disposada a ajudar tothom que ho necessités; de fermes conviccions religioses, va ser una de les primeres persones que va formar part de la secció local de Càritas a la qual hi va dedicar gairebé trenta anys.
Amb la pèrdua de la “senyoreta Maria”, com sempre se l’ha coneguda a Pals, diem adéu a una persona disposada a col·laborar i participar de qualsevol activitat sociocultural; a una persona amb criteri per donar sempre la seva opinió i escoltar també la dels altres; en definitiva, diem adéu a una ciutadana enamorada del seu poble i de la seva gent.
Gràcies per tots aquests anys, Maria!

Tags: Ajuntament de Pals, educacio, ensenyament, homenatge, pals, reconeixement, societat

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Castelló d’Empúries fa un gest més per la diversitat al municipi pintant bancs de l’espai públic amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI
Notícia següent
La Covid-19 i el confinament centren el debat del primer Consell dels Infants telemàtic de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes