Comunicat institucional de rebuig al missatge d’un usuari de Facebook on s’enaltia la violència en referència a una actuació de l’Ajuntament de Palafrugell

Palafrugell.- La sessió plenària de l’Ajuntament de Palafrugell del 26 de juliol de 2022 va finalitzar amb la lectura d’un comunicat de rebuig a un missatge d’un usuari a les xarxes socials.

El text, consensuat entre tots els representants dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, condemnava la utilització d’una publicació a Facebook per enaltir o incitar a la violència en referència a una actuació urbanística municipal. El comunicat el va llegir el regidor i primer tinent d’alcalde, Josep Piferrer.
El seu contingut era el següent:
“Els representants polítics dels grups municipals de l’Ajuntament de Palafrugell, arran d’un comentari escrit a les xarxes, volem condemnar els missatges que enalteixen o inciten a la violència.
En una publicació a Facebook on es criticava una actuació urbanística portada a terme per l’Ajuntament, s’hi va afegir un comentari signat per “Miquel Lay” que diu textualment: “Segons a quin país, això seria bala segura!”.
Cal recordar que en els darrers anys s’han dictat sentències judicials amb multes molt elevades per insultar el cos de Mossos d’Esquadra a les xarxes o per desitjar la mort d’un Guardia Civil, per posar dos exemples. Per aquest motiu, considerem com una falta de respecte intolerable i d’actitud insultant el comentari de l’usuari “Miquel Lay”.
Entenem que tota obra de govern és susceptible de ser criticada, en exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió; però els límits de la convivència fan intolerable un escrit on es desitgi la mort d’algú i s’invoqui a les armes per solucionar el problema.
Per tot això, exigim a l’autor autor la retirada del comentari i una rectificació pública, a fi de retornar la crítica al camp de la convivència d’on mai no hauria d’haver sortit.
També reclamem a les persones que permeten publicacions de tercers als seus murs o perfils socials, que actuïn en conseqüència i retirin, si no ho fa el propi autor, els comentaris susceptibles de general odi o violència”.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, comunicat, enaltiment, grups polítics, ple, rebuig, respecte, societat, successos, violència, xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Consell Comarcal encarrega la redacció del Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà
Notícia següent
Segona Jornada del Conservatori del Litoral a Girona organitzada per SOS Costa Brava

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes