Corçà continua la seva ferma aposta pel teatre amateur i aquest novembre la Sala Municipal acull la setena edició de la Mostra de Teatre Amateur de Corçà. Seran tres caps de setmana consecutius que aniran desfilant per l’escenari un total de tres companyies de les comarques gironines.
La Companyia Secció Dramàtica del Centre Catòlic d’Olot (Olot), aquest dissabte; el Grup Art’u’Nit (Sant Julià de Ramis), el dissabte 22; i la Companyia Maçateatre (Maçanet de la Selva), el dissabte 29, tornaran a posar de manifest que teatre amateur i de qualitat poden anar de la mà, un any més, amb altes dosis de comèdia i suspens. Per acabar-ho d’adobar, aquesta edició inclourà esquetxos breus de l’alumnat de l’Escola de Teatre La Palpuda de Corçà.
La XI Mostra de Teatre Amateur de Corçà arrenca aquest dissabte 15 de març, a les 19 hores, amb la Secció Dramàtica Centre Catòlic d’Olot presentant “Teràpia de xoc”. La proposta gira al voltant de la història del personatge Enric Piferrer, un cirurgià plàstic de renom, que ha caigut en una profunda crisi que ha afectat el seu treball. Només un prestigiós psiquiatre vienès, el doctor Shults, el podria curar. El problema serà que el Dr. Shults i el seu ajudant o ajudanta, frau Blücher, no sembla que siguin els més indicats per curar algú. Una comèdia esbojarrada i divertida on no se sap qui està pitjor, si el malalt o el doctor.
Les entrades tenen un cost de 5 euros per funció si s’adquireixen anticipadament (corca.cat i Punt de Trobada), alhora que a taquilla valdran 8 euros. També es pot adquirir un abonament per als tres espectacles per 12 euros. Es pot consultar més informació a través del correu electrònic cultura@corca.cat o al telèfon 972 630 072. La Mostra de Teatre Amateur està organitzada per l’Ajuntament de Corçà, amb el suport de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Campanya de Teatre Amateur, la Federació Teatral Amateur Gironina i l’Escola de Teatre La Palpuda.
Teatre amateur i de qualitat
Mainada, jubilats, estudiants, professors, carnissers, peixateres, floristes, advocats, mestres, paletes, mecànics, infermeres i un llarguíssim etcètera de gent diversa. Furguen a les seves agendes i fan l’impossible per trobar forats per fructificar la seva passió, poder coincidir amb la resta dels companys i companyes i poder assajar, durant mesos, abans d’estrenar noves obres. No són professionals i tampoc se n’amaguen. Si bé la categoria ‘amateur’ pot indicar que només sigui un hobby, això no vol dir que no tinguin talent, ni tampoc que un dia aquesta afició vagi un pas més enllà. Malgrat la tendència més habitual era que aquestes obres només es representessin una o dues vegades, això segueix canviant i la frontera entre amateur i professional cada cop és més fina.