Creen itineraris en tres cales del cap de Creus on el PRUG prohibirà la pesca per promoure la immersió “responsable”

El Port de la Selva (ACN).- El Parc Natural del Cap de Creus ha creat tres itineraris d’immersió lleugera (“snorkel”) a les cales “urbanes” de la Tamariua (Port de la Selva), Portlligat (Cadaqués) i Murtra (Roses) on el Pla Rector d’Usos i Gestió de l’àmbit marí de parc (PRUG) prohibirà pescar.

L’objectiu és que, amb aquesta prohibició, les cales seleccionades augmentin la diversitat i el tamany de les espècies que s’hi poder trobar i, alhora, es promogui un coneixement “respectuós” i “responsable” del medi. Per donar-ho a conèixer, s’han editat un tríptics on s’expliquen les espècies que s’hi poden trobar, s’han fet uns vídeos promocionals i es penjaran uns cartells informatius a les diferents cales.
Veure pops, orades, saupes, estrelles vermelles, esponges d’or o garotes a peu de platja i d’una forma “respectuosa” amb el medi. Aquest és l’objectiu dels tres itineraris que el Parc Natural del Cap de Creus ha creat a les cales Tamariua, Portlligat i Murtra per fer-hi immersions lleugeres.
S’ha elaborat un díptic informatiu on s’explica la importància de la zona i les espècies que hi són habituals i també s’han generat uns codis QR a través dels quals es poden visualitzar uns vídeos que animen a entrar a l’aigua. També es penjaran cartells informatius a l’entrada de les cales seleccionades per informar als visitants que tenen aquesta possibilitat.
La iniciativa es posa en marxa ara però l’objectiu és que amb el temps sigui més nombroses les espècies i la diversitat que s’hi pugui veure. Això és el que ha de permetre l’aprovació del PRUG, que preveu que en aquestes tres platges integrades a l’entorn urbà del Port de la Selva, Cadaqués i Roses tinguin prohibida la pesca. “Això permetrà que els peixos hi visquin tranquils, es facin més grans i es reprodueixin millor“, explica el biòleg marí i divulgador ambiental Boris Weitzmann.
La filosofia és facilitar l’aproximació de la gent“, explica el director del Parc, Ponç Feliu, però fer-ho des de la cultura del “respecte” i de “l’estima” cap al medi marí. Precisament, s’han escollit aquestes tres cales per la diversitat que ja tenen ara i que s’espera que incrementi en un futur proper.

El PRUG en marxa l’estiu que ve
Feliu espera que l’aprovació inicial del PRUG passat l’estiu i que estigui plenament vigent l’estiu de l’any que ve. “Hi ha hagut un període llarg de participació i ara s’estan recollint les aportacions fetes“, explica. En aquest sentit, diu que la proposta que inclou prohibir la pesca en aquests tres punts del parc ja estava contemplada en la proposta inicial del pla.
Durant l’acte de presentació de la iniciativa, una vintena d’alumnes d’entre 8 i 12 anys de l’escola Les Clisques del Port de la Selva han participat en una activitat fent “snorkel” per conèixer la diversitat i la singularitat de la zona.

Tags: Alt Empordà, Cadaqués, immersions, medi ambient, Parc Natural del Cap de Creus, pla, platges, Port de la Selva, regulació, Roses, sostenibilitat, submarinisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Miquel Riera explora l’urbanisme desaforat al Museu de la Pesca de Palamós amb “Costa Esbravada”
Notícia següent
El 5è Congrés d’Anàlisi Sensorial dels Aliments té lloc a Girona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes