El 5è Congrés d’Anàlisi Sensorial dels Aliments té lloc a Girona

Girona.- Aquest dilluns s’ha inaugurat el 5è Congrés d’Anàlisi Sensorial dels Aliments, organitzat per l’Associació Espanyola de Professionals de l’Anàlisi Sensorial i l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA), amb el suport de la Diputació de Girona. Aquest congrés té lloc a Girona entre el 19 i el 21 de juny.

Han donat la benvinguda als congressistes Anna Claret, representant del comitè organitzador (IRTA-AEPAS); Jordi Garcia, director científic de l’IRTA, i Jordi Camps, diputat, en funcions, de la Diputació de Girona.
El lema d’aquesta edició és “La mesura de l’immesurable”. Amb aquest esdeveniment es pretén crear un fòrum d’intercanvi de coneixement i de debats col·laboratius entre l’acadèmia i la indústria, per aportar solucions innovadores i globals que donin resposta a reptes actuals complexos en l’àmbit de la ciència sensorial.
Les temàtiques del congrés giren entorn de la descripció i la caracterització de productes, les mesures implícites i explícites per a l’estudi del consumidor, la innovació i la gastronomia, la sostenibilitat, les ciències sensorials i els reptes de futur. Tot aquest contingut s’ofereix en forma de tallers, conferències, taules rodones i presentacions orals breus (oral-flash).
Pels organitzadors, aquest 5è Congrés brinda l’oportunitat de conèixer investigacions bàsiques i aplicades en anàlisi sensorial, i estudis de consumidors; a la vegada, facilita la interacció entre investigadors joves i sèniors per compartir i ampliar coneixements en l’àmbit de les ciències sensorials.

El diputat, en funcions, de la Diputació de Girona, Jordi Camps, en l’acte de benvinguda als participants al Congrés ha dit que: “la Diputació de Girona, a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, impulsa, fomenta i difon els productes agroalimentaris del nostre territori de la més alta qualitat”, i ha explicat que la selecció dels productes que formen part d’aquest segell d’excel·lència es duu a terme mitjançant tastos a cegues, o “tastos sensorials”, en què participen els millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.
Camps també ha dit que «el sector agroalimentari és un dels principals motors econòmics del nostre país, i congressos com el de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Anàlisi Sensorial aporten coneixement aplicat perquè tant les empreses com el sector en conjunt, des de la producció agrícola, ramadera i aqüícola fins la indústria transformadora i el propi consumidor, siguin més competitius”.
El Congrés de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Anàlisi Sensorial té lloc fins al dimecres 21 de juny a Girona. S’hi tracten les temàtiques següents:
Descripció i caracterització de productes: tècniques clàssiques i emergents.
Mesures implícites i explícites per a l’estudi del consumidor.
Innovació i gastronomia: desenvolupament de productes i de noves experiències.
Sostenibilitat, les ciències sensorials i els reptes de futur.

Tags: Agroalimentació, alimentació, anàlisi sensorial, congrès, gastronomia, girona, innovació, IRTA, societat, tecnologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Creen itineraris en tres cales del cap de Creus on el PRUG prohibirà la pesca per promoure la immersió “responsable”
Notícia següent
Els alumnes de 6è de l’Escola Doctor Arruga presenten a l’Ajuntament de Begur el projecte “Un poble net és un poble bonic”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes