Detecten sis plataners de Figueres en mal estat i risc de caiguda

Figueres (ACN).- L’Ajuntament de Figueres ha detectat sis plataners de l’avinguda de Perpinyà en mal estat i que hi ha risc de caiguda. El consistori assegura que són un perill per a vianants per si cauen a la via pública.

El consistori va encarregar un estudi per analitzar l’estat de 23 arbres de la ciutat a l’octubre del 2023 i arran d’aquesta anàlisi s’ha detectat que un d’ells estava mort i cinc més estaven en molt mal estat i buits per dins. En alguns casos hi ha nius de coloms a dins i presenten un alt risc de caiguda. En el cas del plataner mort ja s’ha tallat i els altres cinc, es farà en els propers dies. El govern local ha anunciat que els substituirà per nous exemplars.
El consistori ha començat a estudiar l’estat de salut de les palmeres que hi ha a Figueres. A partir d’aquí es determinarà quin grau de perillositat suposa pels vianants i si hi ha risc de caiguda. El consistori també analitzarà altres arbres de la ciutat. L’objectiu és aconseguir una diagnosi de tot l’arbrat per conèixer el nombre d’exemplars morts o amb risc de caiguda, una situació propiciada per la manca de pluja.
La regidora de Serveis Urbans, Carme Martínez, ha remarcat que tallar els arbres és “l’última de les opcions” però que prioritzaran la “seguretat de les persones“. Per això assegura que si els informes tècnics detallen que els arbres estan en mal estat no correran “riscos“.

Tags: Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, arbres, caiguda, estudi, Figueres, medi ambient, serveis, societat, via pública
Notícia anterior
Veus femenines en ciència i natura a Castell-Platja d’Aro
Notícia següent
El Terracotta Museu explora el vessant de ceramista del fotògraf Emili Casas

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes