El Baix Empordà se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBI+fòbia

Baix Empordà.- Municipis del Baix Empordà com Begur, Palafrugell, Palamós o Santa Cristina d’Aro s’han sumat a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBI+fòbia, que té lloc el 17 de maig, amb l’objectiu de conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment oprimides.

Durant tota la jornada el balcó de l’Ajuntament de Palamós ha lluït la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol de la lluita d’aquest col·lectiu, en una iniciativa encapçalada per l’Àrea d’Igualtat.
Els dos ajuntaments condemnem totes les actituds de rebuig, prejudici i hostilitat contra el col·lectiu LGTBI+, apostant per la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fent una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius, i a tota la societat civil per eradicar qualsevol mena de discriminació i violència i defensar uns drets que s’han d’exercir i garantir de manera col·lectiva.
El 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns mentals, i el 2005 es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional contra l’LGBTI+fòbia. Tot i això, la transsexualitat no va ser retirada d’aquesta llista fins a l’any 2018.
Malauradament, en molts països del món l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere de les persones està criminalitzada i castigada amb penes de presó, tortures o, fins i tot, amb la mort, i en altres indrets és perseguida socialment.
Malgrat els avenços assolits a Catalunya, l’LGBTI+fòbia continua present en molts àmbits de la societat, i per això, cal instar la societat civil i els poders públics per a treballar de manera conjunta per desplegar les lleis d’igualtat i les polítiques públiques arreu del territori, amb l’objectiu de promoure la igualtat real i efectiva de les persones LGBTI+.

Tags: Ajuntament de Begur, ajuntament de Palamós, commemoració, dia internacional, igualtat, igualtat de gènere, LGBTI, societat
Notícia anterior
Palafrugell segueix implementant mesures d’estalvi d’aigua degut a l’actual situació de sequera
Notícia següent
Solius celebrarà la Festa Major recordant Monsalvatje

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes