El camp d’esports de Torroella de Montgrí estrena enllumenat més sostenible i eficient

Torroella de Montgrí.- Els usuaris del camp d’esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l’equipament que ha estat renovat per un nou sistema de panells LED de baix consum.

Amb aquesta actuació es milloren les condicions d’il·luminació del terreny de joc, es genera un important estalvi energètic i es redueixen les emissions de CO2 d’un 47 %.
El camp disposava d’una instal·lació d’enllumenat exterior composta d’halogenurs metàl·lics instal·lats l’any 2001 amb una potència del conjunt per projector de 2.130 W, amb un total de 16 projectors que il·luminen el terreny de joc, per tant, una potència instal·lada de 34.080W. Aquest sistema tenia un funcionament de 1.440 hores anuals amb un consum energètic de 49.075 kWh. Aquest consum energètic equival a l’emissió de 12.269 kg de CO2.
Amb la substitució dels 16 projectors pels 12 projectors LED el consum energètic serà de 26.024 kWh. Aquest consum equival a l’emissió de 6.506 kg de CO2, és a dir, es redueixen un 47 % les emissions.
La substitució dels projectors es va realitzar la setmana del 13 de novembre i els treballs van finalitzar el 20 de novembre de 2023. Aquesta actuació ha tingut un cost de 33.327,42 euros i ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de Girona. La instal·lació l’ha portat a terme el personal de la Unitat Operativa de Manteniment (UOM) i de l’Àrea d’Esports.
El regidor d’Esports, Genís Pigem, explica que “ha estat una actuació molt necessària que permet genera un important estalvi energètic i econòmic sense disminuir la qualitat de la il·luminació i sense generar contaminació lumínica. Un pas més per part de l’Ajuntament en les accions de transició energètica”.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, camp, esports, estalvi energètic, il·luminació, medi ambient, serveis, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
Un estudi de la UdG planteja la necessitat d’incrementar els preus dels allotjaments turístics fora de la temporada
Notícia següent
Xevi porta il·lusió als geriàtrics i a les presons

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes