El castell de Calonge s’omple per la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic

Calonge i Sant Antoni

La sala situada a l’antic pati d’armes del castell de Calonge es va omplir de gom a gom aquest dissabte al vespre per la presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, dedicats respectivament a “Art i territori” i “El vi de pagès”.

Més d’un centenar de persones van assistir a l’acte, que va comptar amb la presència de Glòria Marull, presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà i alcaldessa de Serra de Daró, i de l’historiador i escriptor Joaquim Nadal, fins l’agost passat conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres polítics i personalitats.
L’editor d’ambdues publicacions, Gerard Xarles, va conduir la presentació, marcada per un sentit record al coordinador de Revista del Baix Empordà, l’activista cultural, escriptor i periodista Lluís Molinas i Falgueras, traspassat el passat mes de juny. L’acte va comptar amb les intervencions del doctor en Història de l’Art Rossend Casanova i del president de la Fundació Remença XXI de Calonge i Sant Antoni, Lluís Molla. Casanova va repassar alguns dels articles inclosos en el monogràfic “Art i territori”, destacant la importància que l’art –en totes les seves vessants i de totes les èpoques– té en la nostra vida i en la societat, així com la seva condició ineludible de reflex de la nostra realitat més immediata. Molla, per la seva banda, va celebrar els vint anys de la Fundació Remença XXI explicant alguns dels moments més destacats de la seva lluita per reivindicar tant el vi de pagès de Calonge i Sant Antoni com la feina incansable de la pagesia, que no serviria de res sense el recolzament de la gent del territori.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni Jordi Soler va ser l’encarregat de cloure la presentació explicant la seva aposta personal per apropar l’art als veïns i veïnes i als visitants de Calonge i Sant Antoni omplint els carrers d’escultures, pintures i murals, i va relatar també la història fins ara inèdita de l’arribada de l’esfera del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona de 2004 al Parc d’Activitats Econòmiques del municipi. Soler va fer també una defensa aferrissada del vi que elaboren de forma tradicional els pagesos i pageses de Calonge i Sant Antoni, amb qui treballa ara per aconseguir el reconeixement de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO).
Després dels parlaments hi va haver un tast de vins de pagès d’alguns dels cellers del municipi.

Tags: art, Calonge i Sant Antoni, cultura patrimoni, Empordá Gastronòmic, gastronomia, historia, presentacio, Revista del Baix Empordà, societat, territori, vi de pagès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Salvem la Platja de Pals s’oposa al parc eòlic marí de Repsol que projecta passar la línia d’evacuació pel municipi
Notícia següent
Un brot de salmonel·losi a l’hospital de Figueres afecta disset persones entre professionals i pacients

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes