El Consell Comarcal del Baix Empordà es reuneix amb la consellera d’Igualtat i Feminismes

Baix Empordà.- Aquest dimecres el Consell Comarcal del Baix Empordà ha rebut la visita de Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, acompanyada de Mireia Mata, secretària d’Igualat i Marta Casacuberta, Coordinadora d’Igualtat i Feminismes a Girona.

Després de la firma del llibre d’honor de l’ens, s’ha dut a terme una reunió que ha comptat amb la participació de Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Sílvia Romero, vicepresidenta segona i presidenta de la comissió informativa d’Atenció a les Persones; Dolors Subirana, consellera comarcal d’Atenció a les dones, Benestar Social i Família i Sanitat; Albert Costa, gerent del Consell Comarcal i personal tècnic de l’ens comarcal.
Durant la reunió, s’han tractat les polítiques d’igualtat i contra les violències masclistes que s’estan impulsant des del Consell, així com la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha presentat “TempsxCures”, un programa que ofereix serveis de cures per infants i adolescents de 0 a 14 anys fora del temps escolar, garantint el seu dret a la cura i alliberant temps per a les famílies i les persones que cuiden, majoritàriament dones. El programa es posarà en marxa a la demarcació de Girona amb una inversió de més de 2M€ durant aquest 2022 i destinarà un total de 237.001,03 euros al Consell Comarcal del Baix Empordà.
Per a Verge, “volem establir un canvi de paradigma. No garantim només la conciliació, sinó que anem més enllà: estem parlant de corresponsabilitzar-nos des de l’administració amb el dret a les cures i el dret al temps”.
Tanmateix, Sílvia Romero, vicepresidenta segona i presidenta de la comissió informativa d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, destaca que “des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Baix Empordà ja s’està treballant en diferents propostes per accionar el programa TempsxCures a la comarca, ja s’han dut a terme les primeres reunions per tenir clars quins són els recursos que necessiten els municipis i es farà un pla per tal de gestionar correctament aquests 230 mil euros que provenen de la Generalitat”.
Finalment, Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal, destaca que “estic molt agraït per la gran tasca que es du a terme des de l’àrea de Benestar Social del Consell. Recentment, ja s’ha dut a terme la primera reunió per a implementar el Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, fet que suposa un gran pas endavant per la lluita contra el masclisme i l’homofòbia en la comarca”.

Tags: Baix Empordà, benestar social, conciliació, Consell Comarcal, dones, famílies, feminisme, Generalitat, igualtat, programa, Salut, serveis, societat, visita institucional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Primera jornada de donació de sang de l’any a Begur
Notícia següent
VolCAT Platja d’Aro 2022: Cursa de bicicletes tot terreny en format Cross Country

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes