Baix Empordà.- Ja es pot trobar als establiments que aposten per la proximitat el producte “Els Músics” que combina la fruita seca, la mel i el mató.
Es tracta d’un nou projecte agroalimentari amb la col·laboració de quatre empreses del primer sector català: Llet Nostra, Mel Muria, Infrusec i Masachs. Són més de 490 productors agroalimentaris de Catalunya que s’han unit per portar al mercat productes de proximitat de qualitat del món lleter, apícola i fruites seques.
Aquesta iniciativa que ha guanyat el premi “Sabor del Año Top Innovación” i que està avalada per l’Institut Català de la Cuina, s’ha presentat dimecres al matí a les oficines de Ramaders del Baix Empordà, a la Bisbal d’Empordà.
El president de Ramaders del Baix Empordà i de Llet Nostra Alimentària, Jordi Riembau, ha explicat que “els petits agricultors coincideixen amb les mateixes necessitats i comparteixen els mateixos valors per això hem aconseguit un producte nou amb molta qualitat”. En aquest sentit el director general de Llet Nostra Alimentària, Gabriel de Mariscal, ha afegit que “aquest projecte es pot tirar endavant perquè té uns valors que ens uneixen com la cooperació, la naturalitat, la qualitat, el territori i la cultura gastronòmica” .
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro ha recordat que “aquest producte ens farà estar orgullosos de la nostra terra. Són unes postres de tradició culinària catalana però a la vegada esteu innovant i cooperant. Per tant, agraïm la feina que feu al territori i pel territori”.
La Cooperativa, fundadora de Llet Nostra, forma part de Xarxa Tràmec, el projecte impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal que té l’objectiu de consolidar el sector agroalimentari de la comarca mitjançant la cooperació pública-privada.
Xarxa Tràmec se centra en el sector agrari, pesquer i en l’àmbit ecològic, i actualment en formen part una quarantena de membres entre empreses, entitats i ajuntaments. Precisament, el conveni de col·laboració amb la Cooperativa es va signar fa justament un any per tal de sumar esforços en el sector ramader de la comarca.
A la presentació també hi ha assistit el vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica i Turisme del Consell, Xavier Dilmé, el diputat delegat de SEMEGA, Josep Sala, l’alcalde de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, el president d’Infrusec, Josep Maria Garriga, el president de Mel Muria, Rafel Muria, i la dietista nutricionista col·laboradora de la Fundació Dieta Mediterrània, Adhara Giner.