El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona invertirà més de dos milions d’euros en millores a l’embassament de Portbou

Portbou

El president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer, i l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, han fet una visita institucional a l’embassament de Portbou.

La infraestructura, amb una capacitat de 100.000 m3, va passar l’1 d’octubre a ser de titularitat del Consorci d’Aigües, un cop l’ens va assumir l’abastament d’aigua en alta de la zona de la Mar d’Amunt.
En els propers dos anys hi ha prevista una inversió de més de dos milions d’euros de fons propis, que anirà acompanyada d’un ajut de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per posar al dia les instal·lacions, que es van inaugurar el 1974. Són actuacions de manteniment i seguretat que l’Ajuntament, antic titular de la presa, no podia assumir.
A mitjans de febrer, es va lliurar el document de revisió de seguretat de la presa i ara mateix s’està ultimant el Pla d’Autoprotecció. En paral·lel, també s’està treballant en els projectes de rehabilitació dels desguassos del fons de la presa, i en l’ampliació i millora del sistema d’auscultació i reparació del cos de la instal·lació per evitar fuites.
A més, està previst que l’any que ve s’executin les obres d’adequació d’un camí alternatiu cap a l’embassament. Ara hi ha un únic accés per a vehicles, paral·lel a la riera de Portbou –en alguns punts, el camí creua la riera–, que, en cas de vessament d’aigua de la presa, quedaria inhabilitat i l’embassament, incomunicat.
Acompanyats també del gerent del Consorci d’Aigües, Jordi Agustí, i de tècnics de l’empresa explotadora, Miquel Noguer i Gael Rodríguez van comprovar l’estat de la infraestructura i com l’embassament ha recuperat un nivell de cabal proper al màxim, gràcies a les pluges de les últimes setmanes.
Actualment, l’aigua potable que se subministra a la població de Portbou prové d’un pou i rep el tractament de la planta d’osmosi, tot i que es preveu incorporar-hi l’aigua de la presa tractada en la planta potabilitzadora en la mesura que millorin les afeccions causades per l’extrema sequera viscuda en els darrers anys.
El president del Consorci d’Aigües, Miquel Noguer, va destacar que, amb el nivell d’aigua actual a l’embassament, “hi ha consum per a dos anys per la a població de Portbou, i això ens dona molta tranquil·litat”.

Tags: aigua, Alt Empordà, Consorci de la Costa Brava, Diputacio Girona, embassament, inversió, medi ambient, Portbou, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Desmantellat el principal entramat criminal que introduïa haixix a Catalunya per via marítima
Notícia següent
Roses avança al 22 de juny la prohibició d’accés amb cotxe al cap de Creus

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes