El Departament d’Acció Climàtica incrementa en 1 M€ d’euros els ajuts destinats a iniciatives de desenvolupament local participatiu dels grups d’acció local pesquer

Catalunya.- El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha incrementat en 1 milió d’euros el pressupost destinat als grups d’acció local pesquer (GALP), constituïts en el marc del programa Fons Europeu Marítim i de la Pesca, per tal de garantir la continuïtat de les actuacions dutes a terme per aquests grups als territoris durant el 2023.

L’aprovació d’aquest ajut extraordinari es deu al retard de l’aprovació del proper Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA). D’aquesta manera es vol evitar el trencament de projectes GALP en el període de transició entre els dos programes europeus (FEMP-FEMPA).
Els grups d’acció local participatiu s’encarreguen de dinamitzar l’economia blava del territori d’àmbit pesquer implementant millores amb l’aprovació de diferents projectes que s’adeqüen als objectius de les seves estratègies de desenvolupament local, treballen amb un model de gestió de baix a dalt, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

El nou programa europeu doblarà el pressupost destinat als grups d’acció local pesquer
En paral·lel s’està treballant amb el sector pesquer i els territoris per planificar el desenvolupament participatiu en el futur període operatiu; així, properament es publicarà l’ordre de selecció de candidatures de projectes per al desenvolupament local participatiu en el marc del futur Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA).
Amb l’objectiu d’incrementar els grups d’acció local pesquer a Catalunya que garanteixin l’establiment d’estratègies de desenvolupament local participatiu de les comunitats pesqueres a la major part del territori marítim català, el pressupost global destinat aquests grups es doblarà respecte de l’anterior programa.
Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Agenda marítima de Catalunya, amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació (LEAS) de l’Estratègia marítima de Catalunya amb la ciutadania i el territori, que fomenten un desenvolupament sostenible i respectuós amb l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador.

Tags: Acció Climàtica, ajudes, augment, Catalunya, cogestió pesquera, desenvolupament, economia blava, fons europeus, GALP, Generalitat, pesca, pescadors, pressupostos, sector pesquer, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Salut prepara una llei per prohibir fumar en espais com entrades d’escoles, parades de bus i terrasses d’establiments
Notícia següent
El turisme frega els nivells prepandèmia a l’agost amb 2,5 milions de viatgers, un 3% menys que el 2019

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes