El Dia del Llibre i de la Rosa se celebrarà el 23 de juliol amb totes les garanties sanitàries

Catalunya.- El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha aprovat aquest dimecres el pla general d’actuació en l’àmbit de l’espai públic per a la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa, que a causa de la pandèmia de la Covid-19 enguany se celebra el 23 de juliol.

El pla, que ja va ser aprovat prèviament pel Comitè Tècnic de Món Local, ha estat elaborat pel Departament de Cultura, la Cambra del Llibre de Catalunya, que aplega el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, i el Gremi de Floristes de Catalunya.
Donades les circumstàncies, i per tal d’assolir les màximes garanties sanitàries, tant per als professionals com per als ciutadans, la diada comptarà amb la participació exclusiva del sector professional del llibre i de la rosa. Amb aquest nou enfocament de la jornada es pretén controlar la delimitació de zones de venda de llibres i roses, garantir el distanciament social i permetre realitzar controls de seguretat i d’higiene.
Per garantir una diada segura per a tothom, s’insta la ciutadania a participar d’una festa de proximitat, al propi municipi o barri, i evitar desplaçaments. Durant tota la jornada, tant en espais tancats com en les llibreries com a l’aire lliure, caldrà garantir la distància física interpersonal de seguretat i l’ús de mascareta serà obligatori per a tothom. A més, es controlaran els accessos als establiments, els fluxos de circulació i l’aforament per tal d’evitar aglomeracions. Les llibreries seguiran els protocols de la Guia per a llibreries, ja aprovat pel PROCICAT. D’altra banda, cada ajuntament pot col·laborar en la definició de la diada al seu municipi i la cerca d’ubicacions òptimes per garantir la seguretat de tothom i, per tal de fer front a la calor previsible durant la jornada, s’han previst permisos d’eixamplament d’horaris per tal que la diada s’allargui en horari nocturn.
La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, treballa des mitjan maig amb el sector del llibre i el de la rosa, així com amb l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de garantir la celebració de la diada segura arreu de Catalunya. També s’ha treballat amb les administracions locals per a la tria d’espais idonis on posar les parades, evitar aglomeracions i respectar els aforaments.

Signatures d’autors
La signatura d’autors és una de les activitats que genera més concentracions i per això se n’ha establert un protocol particular. En aquest sentit, durant tota la setmana s’informarà de les signatures de llibres, que hauran de ser demanades prèviament per tal ser recollides a llibreries des del dilluns previ a la diada, o a les parades, també amb citació prèvia. D’altra banda, s’anunciarà amb temps la graella de signatures durant el mateix dia 23 de juliol per tal d’evitar aglomeracions. Les cues no podran ser de més de 30 persones per garantir-ne la separació de seguretat.

Tags: Catalunya, celebració, coronavirus, cultura, Diada, llibres, Salut, Sant Jordi, societat, tradicions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Mediterranean Guitar Festival aposta pels artistes locals oferint més d’una quarantena de concerts a la Costa Brava
Notícia següent
Pla de xoc per fer front a l’impacte de la Covid-19 a Roses

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes