El festival mariner Palamós Terra de Mar estarà dedicat enguany a l’esport de la vela, amb una especial atenció a la Copa Amèrica

Palamós

L’organització del Palamós Terra de Mar ja ho té tot a punt per a la realització d’aquest destacat festival mariner de la Costa Brava, que tindrà lloc durant el cap de setmana, 18 i 19 de maig, al port de Palamós.

Aquesta nova edició serà dedicada als esports nàutics a vela, dels quals Palamós és referent mitjançant les entitats i els regatistes locals que l’han fomentat durant la història o bé que els que la promocionen en l’actualitat.
Precisament els esportistes vinculats al Club Nàutic Costa Brava/Club Vela Palamós seran els protagonistes de la mostra que s’ubicarà a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca on, mitjançant la projecció d’imatges, es podrà fer un recorregut per la història d’aquesta veterana entitat local vinculada a la vela esportiva, i també a les persones que l’han integrat durant aquest llarg recorregut.
El Palamós Terra de Mar 2024 també acollirà una carpa ubicada al port on el Club Nàutic Costa Brava/Club Vela Palamós donarà a conèixer la seva activitat, les competicions on participa o que organitza, o bé la tipologia d’embarcacions que utilitzen els seus regatistes, com les de la vela adaptada que també serà referent durant el cap de setmana. Els aficionats a aquest esport podran veure a la badia l’evolució de diversa tipologia de velers, amb regates i exhibició d’embarcacions.
En el programa previst es destaca l’exposició que organitza la Fundació Barcelona Capital Nàutica que durant el festival marítim s’ubicarà al bell mig del port de Palamós, amb l’objectiu de poder mostrar als seus visitants la cultura del mar a Catalunya, des de diversos vessants: història, tradició, innovació, esports i sostenibilitat.
A banda aquesta mostra també farà una especial atenció a la Copa Amèrica de vela, que enguany es disputarà en aigües catalanes, i a la qual el públic assistent a aquesta exposició podrà fer una aproximació a la competició, equips participants i els seus vaixells, mitjançant la realitat virtual.
En relació amb la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, el programa del festival mariner Palamós Terra de Mar també inclourà una conferència que farà protagonista aquest principal referent de la vela esportiva al món, i que anirà a càrrec de director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Ignasi Armengol; i del director corporatiu d’ACE (America’s Cup Events) d’Albert Vilumara. Aquest acte tindrà lloc el dissabte dia 18 de maig, a les 19 hores, a l’Espai del Peix.

Navegacions pel litoral
Enguany el festival mariner Palamós Terra de Mar tornarà a oferir als seus visitants la possibilitat de fer recorreguts marítims pel litoral palamosí. Les rutes es faran en dos vaixells que oferiran itineraris diferents, amb una durada de 45 minuts cadascun que permetran descobrir els espais més emblemàtics de la costa: el port de Palamós, la badia, el castell de Sant Esteve, cala Margarida, S’Alguer o Castell.

Visites a les embarcacions participants
A banda tots els assistents tindran l’oportunitat de poder visitar les diverses embarcacions participants. És el cas de l’embarcació de regates Mirabaud IMOCA Open 60; la Goleta Äran, construïda al Mar del Nord el 1903, i dedicada originàriament al transport de cabotatge. Actualment, aquest veler té la seva base al port de Palamós, com també la té el remolcador Olga Q dedicat al suport en les maniobres dels grans vaixells dins del port i que també es podrà visitar.
Finalment, cal destacar l’accés del públic per a poder veure la barca de pesca d’arrossegament Estrella del Sur III del port de Palamós especialitzada en la pesca de la gamba i embarcació de pescaturisme, així com les Barques del Peix, Gacela i Estrella Polar, dues embarcacions de pesca construïdes amb fusta que formen part de les col·leccions del Museu de la Pesca.

Més activitats
L’activitat del Palamós Terra de Mar es complementarà amb la possibilitat de participar en la iniciació a la navegació a vela lleugera, amb caiac i paddle surf; poder fer el tast de cuina marinera, a càrrec dels pescadors locals, o bé participar en els jocs i tallers infantils. També es faran visites guiades al Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; i un any més s’organitzarà el mercat d’artesans ubicat al port, on també hi haurà concert de música i espectacles de dansa.

La polsera del festival
Per a poder accedir a qualsevol de les activitats que inclou el Palamós Terra de Mar caldrà mostrar la polsera del festival mariner que es podrà adquirir als dos punts d’informació ubicats al port o bé a: tickets.museudelapesca.com.
El preu de la polsera és de 6 euros, excepte per als menors de 2 anys per als quals l’accés a les activitats és gratuït (acompanyat d’un adult amb polsera).

Tags: ajuntament de Palamós, cultura patrimoni, embarcacions, festival, navegació, palamós, pesca, pescadors, programació, promoció econòmica, societat, terra de mar, vela
Notícia anterior
Nova edició del cicle “Parlem d’Educació a la Bisbal d’Empordà” amb una conferència d’Eva Bach
Notícia següent
El Grup de Natura Sterna localitza un altre duc electrocutat entre els termes de Palamós i Calonge i Sant Antoni en plena època de cria

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes