El Govern crea dues línies d’ajuts de 12,7 MEUR per finançar projectes d’estalvi i reutilització de l’aigua al turisme

Catalunya (ACN).- El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat dues línies d’ajuts de 12,7 milions d’euros per finançar projectes d’estalvi i reutilització de l’aigua en allotjaments turístics. Així ho ha dit aquest divendres en el marc de la inauguració del B-Travel, que se celebra fins diumenge a Fira de Barcelona, a Montjuïc.

La subvenció sortirà de la recaptació de la taxa turística i, segons ha precisat Torrent, tindrà un import màxim de 300.000 euros per projecte i s’hi podran adherir companyies que hagin fet obres des de l’1 de gener de 2023. El conseller ha recordat que la mesura està alineada amb el Compromís Nacional per un Turisme Responsable i va més enllà d’una actuació per la situació actual i “té una voluntat estructural“.
El titular d’Empresa i Treball ha recalcat que la iniciativa busca “l’eficiència hídrica” mitjançant, per una banda, la reutilització de l’aigua, ja sigui de les piques, les dutxes, banyeres, piscines i pluja, entre d’altres, i, per l’altra, l’estalvi. En aquest sentit, Torrent ha subratllat que les dessalinitzadores “no estan contemplades“, perquè “la generació d’aigua, des del punt de vista tècnic i legal, té un altre tractament“.
Tot i així, el conseller d’Empresa ha indicat que s’està treballant en una “modificació del pla especial de sequera” perquè es pugui obrir la possibilitat que la instal·lació d’aquest sistema s’estengui a “tots els sectors econòmics“.
Aquestes ajudes directes no tindran un import mínim i s’hi podran acollir hotels, càmpings, hostals, pensions, apartaments turístics, albergs de joventut de titularitat privada –subjectes a la taxa turística– i allotjaments de turisme rural. La concessió de la injecció econòmica serà en una resolució única que té un termini màxim de sis mesos i, un cop acceptada, es disposa d’un any per executar l’obra.

Garantia d’aigua potable
En ser preguntat sobre la possibilitat que l’aigua de boca no sigui potable a Barcelona a l’estiu si no plou, tal com informa aquest divendres El Periódico, Torrent ha garantit que “ni a curt ni a mig termini” hi haurà un “empitjorament de la qualitat“. El conseller d’Empresa i Treball ha destacat “les mesures de control” que estan fent l’ACA i ATLL en “coordinació amb el Departament de Salut“. Alhora, ha recalcat que se “seguirà amb els mateixos estàndards com fins ara“.

Tags: aigua potable, ajudes, Catalunya, dessalinització, empresa, estalvi d'aigua, medi ambient, reutilització, sector turistic, sequera, serveis, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Calonge i Sant Antoni crea el Consell d’Infants per promoure la participació ciutadana
Notícia següent
La inflació interanual es modera cinc dècimes a comarques gironines i tanca el febrer al 2,7% per la baixada de la llum

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes