El Museu de l’Empordà presenta una exposició amb una cinquantena de noves adquisicions obtingudes des de 2022

Figueres

El Museu de l’Empordà i l’Ajuntament de Figueres han inaugurat aquest divendres 15 de novembre l’exposició “Noves Adquisicions 2022-2024: La Gent i els Llocs”, on es mostren una cinquantena de peces que han entrat a formar part del fons del museu des del 2022.

Les obres s’han adquirit a través de donacions, compres i dipòsits. L’exposició, visitable fins el 6 d’abril, s’ha presentat aquest matí amb les intervencions de Mariona Seguranyes, regidora de Cultura i Patrimoni; d’Eduard Bech-Vila, director del Museu de l’Empordà, i de la comissària, Lluïsa Faixedas.
Aquesta exposició ofereix una mirada renovada sobre el territori i les seves històries a través de noves incorporacions a la col·lecció del Museu, reafirmant el compromís amb el patrimoni artístic local. Faixedas ha seleccionat obres que exploren temes universals com la identitat i la memòria, posant l’accent en la connexió entre les persones i els espais que habiten. Les obres exposades abasten diferents estils i formats, des de pintura i fotografia fins a còmic i escultura, destacant així la diversitat de perspectives artístiques sobre el territori empordanès i més enllà, i visualitzen la diversitat en les formes d’adquisició del Museu: compres, donacions o dipòsits.
De les obres que passen a engruixir la col.lecció del Museu de l’Empordà destaquen les dels artistes Àngel Planells, “L’amor i la papallona”; Antoni Masferrer, “Retrat de Josep Rodeja Viader”, 1861; Bartomeu Massot, “Retrat de Salvador Salazar”, 1958; Esther Boix, “Tardor Confusa”, 1958; Tura Sanglas, “Muda”, 2002; aquarel·les de Carme Escursell i dibuixos i retrats d’Enric Pascual Monturiol, entre d’altres.
Paral·lelament, s’ha preparat un programa d’activitats amb dues visites comentades a càrrec d’Eduard Bech-Vila (30 de novembre, a les 12 hores) i de Lluïsa Faixedas (25 de gener, a les 12 hores); una conversa entre Àlex Mitrani, conservador d’art contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya i Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola (20 de febrer, 19 hores); i un taller educatiu per a escolars per fomentar la creativitat a partir de les obres exposades.

Tags: art contemporani, artistes locals, cultura patrimoni, exposició temporal, Figueres, museu de l'Empordà, pintura, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els apartaments turístics gironins reclamen més de 865 milions al Govern pel decret de llicències d’HUT
Notícia següent
Pas endavant per reformar el Pavelló Municipal d’Esports de la Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes