El Museu del Suro celebra el Dia Internacional dels Museus 2020

Palafrugell.- Un any més arriba la data en que els museus celebren el seu dia, oferint al públic accés lliure i activitats. Aquest any, però, serà un Dia Internacional dels Museus (DIM) digital i es celebrarà del 16 al 18 de maig.

L’objectiu del DIM, que promou el Consell Internacional de Museus (ICOM) arreu del món, és el d’augmentar la consciència pública del paper d’aquestes institucions en la societat i en el seu desenvolupament. El lema proposat per aquest any és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.
Des del Museu del Suro, s’ofereixen diferents activitats a les xarxes, seguint el que s’ha anat fent durant els més de dos mesos de confinament i unint-se a les diferents propostes dels museus catalans: es posaran al web del museu, a l’apartat joemquedoacasa, una visita virtual al museu i unes “portes obertes” amb el títol “El món del suro en cinc objectes. Cinc punts de vista entorn del món del suro”.
Es proposarà un joc de preguntes: “MuseumQuizaCasa: El suro”, al que es podrà accedir al web https://museumquizacasa.org/.
També es participarà al Challenge, que està present a Facebook, Twitter i Instagram, d’imitació d’imatges antigues i obres d’art: es proposarà la recreació d’una fotografia antiga dels treballadors de la fàbrica i pujar-la amb l’etiqueta #tornaremalsmuseus i #MuseudelSuro.
Queden per més endavant les activitats presencials que s’estaven preparant i la celebració de La Nit dels Museus, amb el concert “El trobador de Tulsa. Homenatge a JJ Cale” a càrrec de la banda Blanquito Zurdito, que s’ha posposat pel dia 14 de novembre. El Museu del Suro ha participat de l’esforç col·lectiu que han fet les institucions culturals per mantenir l’activitat i el contacte amb el públic de forma digital, a l’espera que en un futur, que ja es veu proper, es pugui reprendre el contacte amb els visitants.
Quan això pugui ser es podrà veure, a l’espai “la joia del museu” que canvia cada any en motiu del DIM, la mostra “Fabricant caixes i caixetes fins l’infinit. Productos de Corcho Aglomerado (1920-2004)”, una selecció de peces d’aquesta empresa de Llagostera que es va dedicar durant 80 anys a la fabricació de tot tipus d’objectes d’aglomerat de suro, especialment caixes i estoigs.

Tags: confinament, cultura patrimoni, dia internacional dels museus, historia, Museu del Suro, Palafrugell, societat, suro, xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Novetat en la normativa del sector ceramista important per a l’estratègia de captació i instal·lació de nous artesans ceramistes a la Bisbal i d’Empordà
Notícia següent
Atrapen dos lladres amb eines robades a segones residències de Vilajuïga que van intentar esquivar un control de Mossos

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes