El Palau Firal de Sant Antoni inaugura el curs de postgrau Smart Town

Calonge i Sant Antoni.- El Palau Firal de Sant Antoni va acollir ahir a la tarda la sessió d’inauguració del curs de postgrau Smart Town, gestió de municipis intel·ligents, un curs de formació organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni en col·laboració amb a la Cambra de Comerç de Palamós i la Fundació Universitat de Girona.

Es tracta d’un curs d’especialització amb un total de 100 hores formatives i 12 de mentoria, i que estructura els continguts en tres eixos: els reptes i oportunitats de la gestió d’urbanitzacions, les tecnologies presents a les smart cities i l’emprenedoria i gestió empresarial. L’edició d’aquest postgrau serà online, excepte la sessió inicial que va tenir lloc ahir dimarts al Palau Firal de Sant Antoni, i la última sessió que també serà presencial. En aquest postgrau, que s’allargarà fins al 23 de març de l’any vinent, hi participen 20 alumnes seleccionats d’entre les 43 persones que es van inscriure.
El postgrau abordarà especialment una problemàtica comuna que comparteixen molts municipis del Baix Empordà i municipis turístics, que tenen una morfologia urbanística amb moltes urbanitzacions que fan difícil la seva gestió i manteniment. A tot això cal afegir-hi el fet que els seus habitats es multipliquen durant la temporada turística. Amb aquesta visió es detecta la necessitat de trobar solucions Smart per gestionar els serveis i fer front a les necessitats d’aquesta problemàtica.
La metodologia del curs combinarà formació teòrica i pràctica. Els alumnes rebran formació i en paral·lel decidiran un projecte d’empresa en grup de 2 o 3 persones , amb el suport necessari perquè aquest projecte es desenvolupi i es pugui portar a terme al finalitzar el postgrau. Els projectes presentats es donaran a conèixer en diferents entorns per captar inversió per tirar endavant la idea de negoci.
Aquest postgrau s’impulsa amb la subvenció del programa PRIMER, de Catalunya Empren impulsat per la Generalitat de Catalunya. Sota la direcció de Quim Gudayol, director dels vivers d’empreses Nexes, a Forallac, i AltaMar, a Calonge i Sant Antoni i professor associat de la UdG i la UVic, el post grau compta amb la participació de Jordi Reixach, Francesc Busquet, Jordi Puigdellivol, Jordi Castellano, Quim Pagans, Narcís Pi, Carles Pous, Guillermo Prados, Pol Puigdomènech i Òscar Sòria.
L’impuls del postgrau Smart Town forma part del projecte estratègic de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni de convertir aquest municipi en un dels referents en les solucions smart per la gestió de pobles i ciutats. Actualment Calonge i Sant Antoni ha aplicat solucions smart a la gestió de residus, la vigilància del trànsit, el control de zones enjardinades i la producció d’energia per equipaments municipals.

Tags: Ajuntament, Calonge i Sant Antoni, cambra de comerç, curs, formació, gestió, postgrau, serveis, Smart Town, societat, tecnologia, turisme
Notícia anterior
El jutjat de Figueres absol l’alcaldessa de Roses del delicte de desobediència per l’1-O
Notícia següent
El curs escolar després del Nadal es reprendrà el dilluns 11 de gener i no el divendres 8 com estava previst

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes