El Palau Solterra de la Fundació Vila Casas a Torroella presenta l’exposició “Life vest under your seat” de Jean Marie del Moral

Torroella de Montgrí.- El fotògraf Jean Marie del Moral (Montoire, França, 1952) té una visió humanista del món. Mira amb el mateix interès i fotografia amb el mateix respecte qualsevol situació, objecte o persona que se li posa davant de l’objectiu.

La relació que Del Moral estableix amb el que retrata –artistes de renom o personatges anònims, paisatges de tota mena o situacions de carrer més o menys insòlites– és serena i intensa. És la mateixa relació que ell proposa que el públic tingui amb les seves fotos, que no s’imposen als ulls sinó que els conviden a mirar, sense estridència ni efectismes.
Des dels seus inicis com a fotoperiodista al mític diari comunista francès L’Humanité, la trajectòria de Del Moral s’ha allargat durant gairebé mig segle i ha donat com a fruit una obra rica i variada. La riquesa i la varietat de l’obra de Del Moral són el resultat de la riquesa i la varietat de la seva vida, marcada per tres factors: la seva condició de fill de republicans espanyols exiliats i la seva doble identitat hispanofrancesa; la descoberta, de molt jove, de l’art, una passió que l’ha acompanyat sempre i que ha estat un dels motors de la seva feina; i, finalment, el nomadisme, que l’ha dut a recórrer una gran part del planeta, des de les dues Amèriques fins a Rússia i l’Àfrica, passant per la Xina i el continent europeu sencer.
L’exposició “Life vest under your seat”, comissariada per Pere Antoni Pons, presenta una mostra sintètica però representativa de la vasta obra de Del Moral. Se centra en quatre àmbits: el treball sobre artistes i tallers: Miró, Barceló i Fenosa, entre molts d’altres; la panoràmica de mig segle sobre un planeta divers i canviant; els retrats de personatges tant anònims com reconeguts; i les incursions en els terrenys de l’(in)formalisme més experimental. Són fotos que sempre busquen la bellesa i el sentit.
La inauguració tindrà lloc dissabte 29 de gener a les 12 hores i la mostra es podrà visitar fins a l’1 de maig de 2022.

Tags: art contemporani, cultura, exposició temporal, fotografia, Fundació Vila Casas, Palau Solterra, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
El Consell Comarcal rep una subvenció de Dipsalut de 5.000 € per fer front a la situació de crisis actual
Notícia següent
Els Mossos busquen l’autor d’una agressió sexual a una dona de 95 anys a Figueres

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes