El PSC de Palafrugell signa l’acord amb Gent del Poble per governar amb majoria absoluta i reestructura les regidories

Palafrugell (Ariadna Reche – ACN) .- Els grups municipals del PSC i Som Gent del Poble de Palafrugell han signat aquest divendres l’acord per governar plegats la pròxima legislatura. Juli Fernández (PSC) -que ja va ser alcalde del municipi entre el 2011 i el 2017- ocuparà l’alcaldia, mentre que el portaveu de SGDP, Isidre Tenas, assumirà la primera tinença d’alcaldia tot el mandat.

El pacte permet governar amb majoria absoluta, amb 11 dels 21 regidors que té el ple (9 del PSC i 2 de SGDP). En total, hi haurà dotze àrees de responsabilitat; Som Gent del Poble s’ocuparà de les regidories d’Esports i Educació i la resta seran pel PSC. A banda de l’alcaldia, Fernández es cuidarà de dues àrees: Hisenda, Economia i Pressupostos i Seguretat Ciutadana i Mobilitat.

El pacte estableix també una reestructuració de les àrees de responsabilitat. Inclou regidories de nova creació com la de Nova governança, Participació ciutadana, Comunicació, Transparència i Informàtica amb l’objectiu “de fer una gestió diferent, més a prop de la ciutadania”, però també la de Comerç, Mercat Diari i Indústria. A més, l’àrea de Serveis Socials incorporarà les polítiques d’Igualtat, Habitatge i Salut, mentre que Cultura englobarà Joventut, Festes i Grans Esdeveniments.

De moment, només s’ha acordat que Som Gent del Poble es quedarà les regidories d’Esports, que portarà Isidre Tenas, i Educació, a càrrec de Lluïsa Teixidor. El PSC es dividirà el cartipàs pròximament, tot i que ja s’ha avançat que amb “tota probabilitat” Juli Fernández s’encarregarà d’Hisenda, Economia i Pressupostos i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, a banda de l’alcaldia. “Ens hem d’arremangar perquè som pocs”, ha dit el futur alcalde.

Aquesta legislatura, també es treballarà amb una “aposta forta per la cultura i l’esport”. La previsió és que, segons s’ha detallat durant la presentació de l’acord, el nou pavelló municipal pugui estar construït en dos anys.

Consensos amplis

L’acord també ha previst la creació de dos òrgans municipals: un de participació “per millorar la gestió”, en la que es vol que intervingui la ciutadania, i un espai de coordinació de govern, que proposa una reunió quinzenal amb dos membres de cada grup per arribar a “consensos amplis” entre totes les formacions.

Aquest és l’objectiu del nou govern, tot i que la coalició permet governar amb majoria absoluta. El futur alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, explica que el pacte s’ha formalitzat amb SGDP per “coherència” i per la seva “capacitat de treball” (la formació ha governat la darrera legislatura gràcies a un pacte amb ERC i Junts), però que també s’han mantingut converses amb ERC i Junts. Tanmateix, ha dit que no han negociat amb els Comuns, encapçalats per Josep Ferres: “No pot dir que rebutja formar govern amb el PSC, si no se li ha ofert”, ha dit Fernández.

En les darreres eleccions municipals la resta de formacions es van quedar amb quatre regidors per ERC, tres per Junts, dos per Palafrugell En Comú Podem i un per Vox, que ha entrat per primer cop a l’ajuntament.

Tags: Ajuntament, Isidre Tenas, Juli Fernández, Palafrugell, política
Notícia anterior
El reconegut xef palamosí Antoni Izquierdo serà nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2023
Notícia següent
Junts, PSC i PP de Calonge avalen la reedició del pacte per “la bona sintonia” i haver avantposat el poble a les sigles

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes