San Sebastián.- El Restaurant Sol Blanc de Pals del xef Jordi Ribas ha aconseguit dilluns al vespre el seu primer Sol de la prestigiosa Guia Repsol en una cerimònia celebrada a Sant Sebastián.
El restaurant Les Cols de Fina Puigdevall i la seva filla Martina Puigvert ha estat un dels grans triomfadors de la gala en recollir el seu tercer Sol, el màxim reconeixement que es concedeix, mentre que 23 restaurants n’han aconseguit dos i 77 estrenen el primer, entre els que destaca el restaurant Castell Peralada.
Amb Les Cols ja són dos els restaurants gironins amb tres Sols (l’altre és El Celler de Can Roca de Girona), mentre que amb dos Sols n’hi ha 6: Ca l’Arpa de Banyoles, Ca l’Enric de La Vall de Bianya, Candlelight – Romain Fornell de S’Agaró, Compartir de Cadaqués, Els Tinars de Llagostera i Miramar de Llançà. Amb un Sol, finalment, juntament amb Sol Blanc i Castell Peralada, hi ha 7 restaurants més: El Motel de Figueres, Els Brancs de Roses, Empòrium de Castelló d’Empúries, Les Magnòlies d’Arbúcies, La Cuina de Can Simón de Tossa de Mar, Sa Punta de Pals, i Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar.
Els Sols Repsol són les prestigioses distincions que es concedeixen als millors restaurants i cuiners, símbol d’excel·lència culinària i mostra del suport de Repsol a la gastronomia d’Espanya i Portugal. Un total de 102 restaurants han estat distingits aquest any per la guia espanyola, que ha modificat el seu sistema de qualificació en col·laboració amb el Basque Culinary Center per formar 50 inspectors que han visitat més de 1.300 restaurants durant el 2019.