• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El risc de rebrot baixa 41 punts (476), l’Rt es redueix a 0,80 i la incidència a 14 dies retrocedeix a 622

15 de Novembre de 2020

Un dels equips mòbils extraient mostres per a PCR a l’escola Bell-lloc de Girona, el 24 de setembre del 2020. Foto: Marina López
Barcelona (ACN) .- El risc de rebrot segueix en descens a Catalunya i retrocedeix 41 punts en les últimes 24 hores, situant-se en els 476, segons l’última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, l’Rt, també es redueix tres centèsimes (0,80), mentre que la incidència a 14 dies cau a 622,79 (ahir era de 656,52).

En paral·lel, s’han declarat 1.871 nous casos confirmats per PCR o test d’antígens (TA), fins als 287.270 des de l’inici de la pandèmia. El 9,23% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s’ha informat de 67 noves morts, amb un total de 15.080. Pel que fa als hospitals, hi ha 2.524 ingressats per covid-19 (+58) i 580 a l’UCI (-3), tenint en compte que ara també s’inclouen els crítics en centres privats.
El risc de rebrot continua a la baixa, ho ha fet en 41 punts i queda fixat en 476. Era de 727 entre el 29 d’octubre i el 4 de novembre. L’Rt baixa lleugerament fins a 0,80, tres centèsimes menys. La setmana anterior era de 0,95. La incidència a 14 dies és de 622,79 entre el 5 i l’11 de novembre i ja se situa clarament per sota del 804,00 de l’interval anterior (29 d’octubre-4 de novembre).

Pel que fa als casos confirmats per PCR o tests d’antígens (TA), en el període del 5 a l’11 de novembre n’hi va haver 19.592, xifra inferior al període anterior, quan se’n van detectar 28.366. Això situa l’actual taxa de confirmats per PCR/TA en 254,43 per cada 100.000 habitants, per sota del període anterior (368,37).

Durant l’última setmana s’han fet 175.113 proves PCR i 62.627 tests d’antígens, dels quals un 9,23% han donat positiu, també per sota del percentatge de l’interval anterior (10,85%). La mitjana d’edat de les persones positives s’ha situat en els 40,54 anys.

Des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 317.569 casos, 287.270 dels quals mitjançant prova PCR o test d’antígens. Hi ha hagut 67 noves morts i el total acumulat arriba a les 15.080: 9.276 en hospitals o sociosanitaris (+45), 4.283 en residències (+4), 905 en domicilis (+3) i 616 no classificades (+15). Entre el 5 i l’11 de novembre s’han declarat 466 morts, una xifra superior a la de la setmana anterior, quan se’n van notificar 449.

Pel que fa als ingressats, en l’últim interval han ingressat 2.679 persones a l’hospital. La setmana anterior, entre el 29 d’octubre i el 4 de novembre, hi va haver 2.779 ingressats.

Entre les persones que viuen en residències s’han detectat 72 nous casos amb PCR o TA, fins a un total de 21.579. Amb la resta de proves, el número total de casos és de 23.559. En total, han mort 7.069 persones, 24 més que les declarades fa 24 hores.

Regió de Girona: el risc de rebrot baixa (-51), hi ha 299 ingressats (+7) i 8 morts més
A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR i TA acumulats són 29.936 (257 més) i pugen a 32.614 si es tenen en compte totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia han mort 1.040 persones en aquest territori, 8 més que fa 24 hores. Entre el 5 i l’11 de novembre es van declarar 49 defuncions, 55 la setmana anterior.
El risc de rebrot ha baixat fins als 488 punts (-51), mentre que la setmana del 29 d’octubre al 4 de novembre era de 833. L’Rt baixa tres centèsimes fins a 0,73 (0,92 en l’interval anterior). La taxa de confirmats per PCR és de 273,10 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies de 688,22. Hi ha 299 ingressats, 7 més que en el balanç anterior. Els ingressats en l’últim interval van ser 319. La setmana anterior van ser 343 els hospitalitzats.

Puigcerdà, Vic i Manlleu, municipis amb més risc de rebrot
Puigcerdà és el municipi català amb més risc de rebrot, amb 1.620. En segona posició hi ha Vic, amb 1.074, i en tercera hi ha Manlleu, amb 980. En paral·lel, les tres localitats amb major velocitat de contagi són Puigcerdà (1,76), Les Franqueses del Vallès (1,21) i Gavà (1,12). Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, destaquen Vic (1.279), Banyoles (1.207) i Martorell (1.160).

Regió sanitària de Barcelona: el risc de rebrot baixa 39 punts, 20 morts i 20 ingressats més

Regió metropolitana nord: el risc de rebrot cau 43 punts, 7 morts i 20 ingressats més (773)

Regió metropolitana sud: 36 punts menys de risc de rebrot, 8 morts i 6 ingressats més (354)

Catalunya central: el risc de rebrot baixa 58 punts, dos morts i 9 ingressats més (166)

Camp de Tarragona: el risc de rebrot es redueix 41 punts, 2 morts i hi ha 2 ingressats més (196)

Terres de l’Ebre: el risc de rebrot cau 31 punts, un mort i hi ha 62 ingressats (+2)

Regió de Lleida: el risc de rebrot retrocedeix 35 punts, 19 morts i 91 pacients ingressats (-1)

Alt Pirineu i Aran: el risc de rebrot puja un xic, baixa l’Rt i 26 ingressats (ídem)

Arxivat com a: Alt Empordà, Baix Empordà, Salut, Societat Etiquetat com a: covid-19, dades coronavirus, Departament de Salut, morts coronavirus, positius PCR, risc de rebrot, velocitat de propagació, xifres coronavirus

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà Estat en que va quedar el vapor Provence l'endemà de la seva arribada al moll de Palamós després d'haver estat torpedinat (1917). És una de les imatges que il·lustren l'article "Palamós: Espionatge i contraespionatge durant la Primera Guerra Mundial" de @gabrielmartinroig. El podeu llegir al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamos #portdepalamós #1917 #primeraguerramundial#seglexx #vaixellenfonsat #historia#espionatge #espiesalacostabrava #fotosantigues #premsacomarcal
Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arx Foto d'autor desconegut de Llafranc o Tamariu (arxiu @paco.dalmau) que il·lustra l'article "Xefles, festes i convits" de @fabregajaume. El trobareu al número 26 d'Empordà Gastronòmic dedicat a les #xefles, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava" 
#empordagastronomic #llafranc #tamariu #palafrugell #gastronomia #historia #tradicions #seglexx #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal #queboniceslempordà #raconsemporda #raconscostabrava
Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual Fulletó propagandístic de l’empresa en la qual treballava Richard Schwenke, membre del Partit Nazi i administrador de l’Hogar Alemán de S’Agaró entre 1941 i 1945. És una de les imatges que il·lustren l’article “Servint l’NSDAP en el Sant Feliu de Postguerra (1940-1945)”, de @francesc.bosch.torrent (Professor d’història i cronista). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santfeliudeguixols #sagaro #historia #nazisme #seglexx #1940 #espiesalacostabrava #costabrava #premsacomarcal
Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa